News Flash:

Pelerinaj de Florii, la Timisoara

13 Aprilie 2022
366 Vizualizari | 0 Comentarii
Pelerinaj

La Timisoara se organizeaza traditionalul pelerinaj al Floriilor. Credinciosii si preotii vor pleca din doua puncte spre Catedrala Mitropolitana din Timisoara, unde se va desfasura Vecernia mare, unita cu Litia.
 
 
„Cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Ioan, sambata, 16 aprilie 2022, in ajunul Intrarii Domnului nostru Iisus Hristos in Ierusalim, Centrul eparhial organizeaza, incepand cu ora 17:00, traditionalul pelerinaj al Floriilor, la care vor participa ierarhii nostri, impreuna cu preotii si credinciosii parohiilor din Timisoara”, transmit reprezentantii Mitropoliei Banatului.

Pelerinajul va avea doua puncte de plecare spre Catedrala Mitropolitana, pe urmatoarele trasee:

Ora 17:15 – Biserica Ortodoxa din Piata Alexandru Mocioni (Küttl) – Bd. 16 Decembrie 1989 – Podul Traian – Catedrala Mitropolitana;
Ora 17:40 – Mitropolia Banatului – Bd. C.D. Loga nr.7 – Catedrala Mitropolitana, unde va continua cu slujba Vecerniei mari, unita cu Litia.
Pelerinajul de Florii este o chemare la „rememorarea momentelor derulate in urma cu 2.000 de ani si la urmarea lui Hristos pe drumul spre Inviere”.

Incepand din seara Duminicii de Florii intram in Saptamana Patimilor, care va culmina cu Sfanta zi de Joi, care este asociata cu Cina cea de Taina si cu Vinerea Mare, ce aminteste de rastignirea lui Iisus.

De Florii, dupa slujba de dimineata, de la biserica, ramurile sfintite de salcie sunt aduse acasa si se ating cu ele copiii, credinta fiind ca acestia vor creste mari si frumosi. Sunt pastrate la icoane, la porti, la grinda casei, pe morminte sau puse intr-un loc curat, fiind folosite in decursul anului in gospodarie. Alteori, crengutele de salcie sfintite se planteaza undeva in gradina. Traditiile romanesti spun ca ele vindeca animalele bolnave sau aduc o recolta mai bogata.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1128 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005620 (s)