News Flash:

Dezbatere publica: timisorenii, invitati la masa rotunda pe tema guvernarii deschise

11 Aprilie 2022
272 Vizualizari | 0 Comentarii
Primaria TM

Primaria Timisoara cheama locuitorii orasului la o dezbatere publica cu tema „guvernare deschisa”. Proiectul de hotarare poate fi ajustat cu opiniile, sugestiile si propunerile cetatenilor.
 
 
Primaria Timisoara organizeaza pe 15 aprilie o dezbatere publica pe marginea Proiectului de hotarare privind aprobarea Planului local de actiune pentru guvernare deschisa 2022 – 2023 a Municipiului Timisoara.

La masa rotunda sunt chemati sa se aseze cetatenii care au propuneri, sugestii si opinii strict pe subiect. Dezbaterea se va desfasura in sala de consiliu a Primariei Municipiului Timisoara, bd. CD Loga nr. 1, et. 1 si prin platforma online ZOOM.


Cetatenii interesati se pot adresa in scris Directiei Secretariat General – Serviciul Administratie Locala sau in format electronic, la adresa camelia.crisan•primariatm.ro, pana la data de 14.04.2022, pentru a-si exprima punctele de vedere.

„Persoanele care doresc sa participe online la dezbatere, vor anunta pana cel tarziu in data de 14.04.2022, ora 12, intentia de participare si, totodata, vor transmite opiniile pe care urmeaza sa le puna in discutie, la adresa de e-mail de mai sus, unde vor preciza: numele, numarul de telefon, adresa de e-mail pentru transmiterea invitatiei online in vederea participarii la sedinta prin intermediul platformei online”, transmit reprezentantii Secretariatului General.

Durata limita de exprimare a punctelor de vedere este de 3 minute pentru fiecare participant.

„Guvernarea deschisa reprezinta o caracteristica a administratiei publice moderne, manifestata printr-un set de politici care promoveaza transparenta si asumarea responsabilitatii. In sens larg, o guvernare deschisa permite si stimuleaza participarea nemijlocita a cetatenilor la deciziile pe care le ia administratia prin publicarea informatiilor si a datelor pe care le detine, incurajand utilizarea si reutilizarea acestora in scop inovator si pentru imbunatatirea serviciilor.

Guvernarea deschisa este unul dintre obiectivele majore ale Romaniei, ce decurg din prevederile constitutionale, din legislatia interna si din calitatea sa de stat membru al Uniunii Europene. Aceasta ofera cetatenilor posibilitatea de a avea un mai mare acces la informatii si ii incurajeaza sa participe la luarea deciziilor (consultari publice, propuneri, initiative etc.)”, se arata in Referatul de aprobare a Proiectului de hotarare.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1149 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005093 (s)