News Flash:

Un nou administrator pentru cimitirele din Calea Sagului si Rusu Sirianu. Cosmin Tabara anunta lansarea unei licitatii

12 Aprilie 2022
360 Vizualizari | 0 Comentarii
cimitir

Inca nu a fost rezolvata problema administratorului pentru cimitirele din Calea Sagului si Rusu Sirianu. O firma le are in grija pana cand noua licitatie va fi lansata. Viceprimarul Cosmin Tabara spune ca are pregatit caietul de sarcini si urmeaza ca licitatia sa fie lansata.
 
 
Viceprimarul Cosmin Tabara anunta ca, in curand, va fi lansata o noua licitatie pentru gasirea unei firme care sa administreze cimitirele din Calea Sagului si Rusu Sirianu. Caietul de sarcini este deja finalizat.

 

„In momentul de fata, am deja pregatit caietul de sarcini pentru licitatie, doar ca timpul din primarie si chestiunile legate de organigrama m-au tinut pe loc. In cursul acestei saptamani, o sa il dau mai departe colegilor din Consiliul Local, de la toate partidele, pentru a-l vedea, a aduce adaugiri si, eventual, imbunatatiri. Ma intereseaza foarte mult ca acest proiect sa fie aprobat cu o majoritate mare. Cred ca trebuie sa facem un regulament si un HCL foarte bune care sa respecte aspectele importante. In maximum o luna de zile vom putea iesi la licitatie cu el”, declara viceprimarul PNL pentru Tion.

Ce va fi diferit?
Viceprimarul Timisoarei anunta ca primaria, prin organele competente, va efectua un control mult mai sever. Va fi instituit un „sistem de paza”.


Topul autoturismelor preferate de romani in 2021

„Cu firma Octavian s-a reziliat contractul din cauza incalcarii contractuale. Nici macar nu au contestat acea reziliere. Contractul va fi urmarit pentru a fi indeplinit asa cum trebuie. Trebuie sa existe curatenie in cimitir. Obligatiile pentru ambele parti vor fi foarte clar trecute in contract. Vom supraveghea foarte atent cum acea firma va urmari contractul. Avem responsabili care sa se ocupa de acest lucru. In cadrul Directiei Patrimoniu avem Serviciul Cimitire; va fi desemnat un departament special, dar vom mai avea si un administrator de cimitir. Legat de administratorul de cimitir, inca mai exista discutii: daca sa fie cate unul per cimitir sau daca putem reduce numarul de responsabili per cimitir”, spune Tabara.

Tabara cere colegilor din Consiliul Local implicare sincera, devotata scopului, nu culorii politice sau intereselor personale.

„Nu conteaza procentul sau culoarea cu care esti in Consiliul Local. Fiecare trebuie sa isi aduca aportul. Guvernam local, impreuna”, mai spune acesta.

Va reamintim ca rezilierea contractului cu Casa Funerara Octavian si ADI SRL, care administra cimitirele din Calea Sagului si Rusu Sirianusemnat, a fost realizata in luna mai a anului 2021. Rezilierea s-a facut unilateral, din cauza mai multor plangeri facute de oameni la primarie. Firma ar fi trebuit sa aiba cimitirele in grija pana la viitoarea licitatie, dar viceprimarul spune ca a plecat chiar inainte de sarbatori. Va trebui sa plateasca redevente pana ce noul contract va fi atribuit.

In prezent, pana la organizarea noii licitatii, de administrarea cimitirului se ocupa firma Servicii Funerare DenisAlex, pe baza unui contract de sase luni.

La scurt timp de la preluarea mandatului de viceprimar, Cosmin Tabara a mers in controale neanuntate in cimitirele primariei. A gasit dezastru in cel din Sagului, de la rampe ilegale de gunoi pana la pietre funerare vandalizate. Contractul primariei cu Octavian si Adi SRL a fost semnat in 25 mai 2020 si era valabil cinci ani. Conform caietului de sarcini de la licitatie, societatea care a castigat contractul trebuia sa asigure paza 24 de ore din 24 si sa repare, din fonduri proprii, orice stricaciune produsa in cimitir.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004458 (s)