News Flash:

Aproape 40 de refugiati ucraineni vor sa lucreze in Timis. Sunt disponibile 200 de locuri de munca prin AJOFM

12 Aprilie 2022
479 Vizualizari | 0 Comentarii
refugiati

Refugiatii ucraineni au posibilitatea sa se angajeze in tara, 200 de locuri de munca fiind disponibile in Timis prin AJOFM. 15 contracte au fost deja incheiate intre acestia si angajatori.
 
La Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca Timis s-au inregistrat pana in prezent 38 de solicitari de angajare din partea refugiatilor ucraineni, iar 15 dintre acestia au reusit sa se angajeze cu contract de munca.

Posturile pe care lucreaza sunt in comert, ca muncitori necalificati, in domeniul infrumusetarii, tamplari sau drept calcatorese. Din cele 38 de solicitari, cele mai multe sunt persoane active, cu varste intre 25 si 45 de ani, cele mai multe fiind femei.

In Timis sunt peste 200 de locuri de munca dedicate refugiatilor ucraineni, oferte lansate de 30 de firme prin intermediul AJOFM Timis. Refugiatii care ajung in judet sunt preluati de autoritati si sunt informati de incadrarea in campul muncii.

In plus, au parte de asistenta pentru formalitatile de angajare, inclusiv de traduceri in limba ucraineana.

„Posturile mentionate de angajatori ca fiind disponibile pentru refugiati pot fi ocupate de acestia, dar nu ii exclude pe cetatenii romani. (…) Multi dintre ei lucreaza in domenii in care nu au mult contact cu alti angajati, fiind intr-o situatie delicata care i-ar putea afecta emotional”, transmite Sorin Ionescu, subprefectul judetului Timis.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1139 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005078 (s)