News Flash:

Pe cine vrea sa propuna Rusia premier in Ucraina. Politicianul face parte din echipa fostului presedinte Viktor Ianukovici

8 Martie 2022
500 Vizualizari | 0 Comentarii
vladimir putin

Premierul propus de Rusia in Ucraina a fost protagonistul unor ipostaze controversate in urma cu cativa ani. Potrivit presei straine, acum aproximativ sase ani, el a sarit la bataie la un parlamentar care i-a reprosat ca merge prea des la Moscova. Acestia se aflau atunci in Parlamentul Ucrainei.

Iuri Boiko a ramas drept unul dintre liderii politicienilor pro-rusi din Ucraina. Ziaristii de investigatie de la Bellingcat sustin ca el ar fi fost inaintat drept optiune de premier de catre rusi in timpul negocierilor din Belarus.

In 2016, politicianul de extrema dreapta Oleh Liasko i-a adus mai multe acuzatii lui Iuri Boiko. Cel dintai sustinea atunci ca e treaba Serviciului de Securitate al Ucrainei sa afle de ce Iuri Boiko merge in continuare la Moscova, in fiecare saptamana, si ca acolo ar primi instructiuni de la sefii sai.

„E deja treaba Serviciului de Securitate al Ucrainei sa afle de ce el continua sa mearga la Moscova saptamanal pentru a primi instructiuni de la sefii sai, in loc sa fie pus in spatele gratiilor', asa aratau acuzatiile politicianului de extrema dreapta Oleh Liasko la adresa lui Iuri Boiko.

In prezent, la aproximativ sase ani de la incidentul controversat, Iuri Boiko este, potrivit ziaristilor de investigatie de la Bellingcat, vazut de Rusia drept un posibil premier ce poate sa faca echipa cu Volodimir Zelenski, care sa ramana presedinte „de facto' al Ucrainei.

Numele lui a fost indicat la negocierile de luni, 7 martie 2022, conform spuselor lui Hristo Grozev, responsabil cu zona de Est a platformei de investigatie.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1134 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005873 (s)