News Flash:

Cristina Ich si influncera Aluziva, scandal de proportii pe tema refugiatilor. Nora lui Victor Piturca sustine ca nimeni nu le ridica statuie celor care ajuta

8 Martie 2022
561 Vizualizari | 0 Comentarii
Aluziva Cristina Ich

Cristina Ich face ca face si intra, din nou, in gura internetului. Influencera este coplesita de ceea ce se intampla la granita cu Romania, dar, si mai mult, considera ca romanii nostri prea s-au implicat in acest caz. Mai mult, vedeta crede ca solidaritatea de care dam dovada acum nu ne va fi intoarsa niciodata. Cristina si-a asumat tot ceea ce a spus pana acum, iar de aici, pana la un scandal cu Aluziva, cunoscuta pentru campaniile ei umanitare a mai fost un singur pas.

„Ai facut misto de oamenii sarmani care le dau refugiatilor mamaliga si sarmale – i-ai ironizat. Dupa ai dres-o ca “dar ce am spus gresit, doar am zis sa aveti grija de voi, ca dupa sa poti avea grija de altii.” ha! Da-mi voie sa iti explic ceva. Un om bun, orica de sarac ar fi, imparte mamaliga lui cu altul.

Ma asteptam ca dupa atatea citate de la mari filosofi pe care le postezi sa vezi esenta omului, nu conditia lui. In vremuri de restriste romanii. Si bogati si saraci, au dat o paine refugiatilor. Asta este de aplaudat. Nu de ironizat. Fiecare ajuta cat vrea, cat poate, cat stie. Important e ca ajuta. Christina, ai intrebat retoric cine cacat ne-ar fi ajutat pe noi, romanii, in caz de razboi. Ai zis si ca nu o sa le faca nimeni statui astora care ajuta. Ca maine o sa uite lumea de ei. Poate nu stiai asta, dar exista oameni care fac bine pentru ca asta ii implineste. Pentru ca au compasiune, ca le e mila, ca se pun in locul altora si ii doare sa-i vada asa. Vorbesc acum despre studentii care sunt in casa Cristina ICH, implicata intr-un mega-scandal!

Vorbesc despre voluntarii din vama, gara si aeroport, care nu isi mai simt degetele de la picioare. Despre aia care au donat o branula sau un borcan cu vinete, ca atat au avut ei de dat. Despre diaspora care strange bani si doneaza de la mi de km distanta ca sa se cumpere caciuli si manusi pentru copii ucraineni. Despre aia care de o saptamana vorbesc non stop la telefon, care fac rost atat de medicamente, cat si de camioane cu care sa le duca la vama.”, a scris Alina pe contul ei de Instagram.

„Vedetele internationale sau cele de la noi care s-au implicat de-a lungul timpului in actiuni umanitare si au fost sau sunt ambasadori pentru organizatii mari nu s-au chilotarit si nu se vor chilotari niciodata pe social media, cautand scandaluri de mahala specifice persoanelor lipsite de educatie si cultura.  Daca o luam exemplu pe Angelina Jolie, care este doar una dintre figurile publice adanc implicate in campanii umanitare la nivel international, atunci nu putem sa nu mentionam ca ea, in primul rand, a donat milioane de dolari din banii ei pana sa ajunga ambasador, sa reprezinte un model de empatie si umanitate si sa isi faca propria organizatie.

Avem exemple si in Romania, la nivelul de aici. Aceste persoane nu fac acte caritabile pentru a demonstra ceva si nici nu au nevoie de capital de imagine in acest sens, pentru ca ele mai intai au avut capitalul de imagine, abia apoi l-au folosit in scopuri nobile. Caritatea se face prin proprie marinimie si darnicie, in primul rand, nu prin marinimia altora. Faptul ca se alatura si altii la initiativa umanitara a unei persoane publice este dovada ca acea persoana are suficienta influenta si pe asta se bazeaza statutul de ambasador.

Scopul lor e sa promoveze cauza, nu persoana. Niciuna dintre organizatiile serioase nu a iesit in fata cu proprii fondatori sau angajati, sa traga oamenii de urechi si sa isi faca publicitate asa, sa starneasca scandaluri sau sa dea in cap cuiva. Organizatiile care se ocupa de astfel de actiuni umanitare nu au ca scop promovarea personala a fondatorilor, ci promovarea organizatiei si programelor de ajutor. Asadar, e important sa intelegem diferentele si sa nu confundam”, a raspuns Cristina Ich pe contul sau Instagram.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1246 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005125 (s)