News Flash:

Patru vedete care sufera de afazie, boala care ii da batai de cap si lui Bruce Willis

20 Mai 2022
400 Vizualizari | 0 Comentarii
Bruce Willis

Bruce Willis este pe buzele tuturor in ultima perioada din cauza diagnosticului pe care l-a primit. Bolnav de afazie, actorul este nevoit sa renunte la cariera sa cinematografica si sa se retraga din lumina reflectoarelor. Din pacate, nu este singurului care se confrunta cu asta. 

Afazia, diagnosticul primit de Willis, este o tulburare de limbaj rezultata in urma deteriorarii sau a vatamarii acelei parti a creierului care controleaza exprimarea si intelegerea limbajului, scrie site-ul csid.ro. Daca in cazul lui Willis, situatia este destul de grava, in cazul vedetelor de mai jos, soarta le-a dat o a doua sansa la o viata normala.

In 2001, starul din „Basic Instinct” a ajuns la spital in urma unei hemoragii suferite la creier. Sharon Stone a sangerat timp de zile, iar dupa, timp de doi ani a invatat cum sa mearga si cum sa vorbeasca din nou. „Am ajuns acasa dupa ce am suferit acel infarct si nu am putut citi timp de doi ani. A fost o calatorie umilitoare, dar am devenit mult mai inteligenta din punct de vedere emotional.

Emilia Clarke a trecut si ea prin acelasi episod nefericit in care a ajuns la spital cu hemoragie puternica. „Am fost diagnosticata cu ceea ce se numeste afazie, o consecinta a traumei pe care creierul meu a suferit-o. In cele mai grave momente, voiam sa renunt. Am cerut de multe ori medicilor sa ma lase sa mor.”

Gabby Giffords a fost impuscata in cap in 2011 ca urmare a unei tentative de ucidere, aceasta facand parte dintr-un corp diplomatic. Din fericire, a supravietuit, dar a ramas cu anumite traume.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1252 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005416 (s)