News Flash:

Reprezentantii a opt etnii au constituit un consiliu consultativ al minoritatilor

2 Octombrie 2013
1877 Vizualizari | 0 Comentarii
Nicolae Robu

Reprezentanti ai opt etnii din Timisoara, care nu au reusit sa obtina procentul de 5% pentru a accede cu membri proprii în forul legislativ local, au constituit, miercuri, Consiliul consultativ al minoritatilor la invitatia primarului Nicolae Robu.

Au dat curs invitatiei primarului Nicolae Robu filialele timisene ale Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania, Forumului Democrat al Germanilor din Banat, Uniunii Ucrainenilor, Uniunii Bulgare, Uniunii Sarbilor din Romania, reprezentantii comunitatii cehe (reprezentanti de Consulatul Cehiei), ai Comunitatii italiene (reprezentati de Confindustria Romania, Timis) si cei ai Comunitatii evreilor.

Noua structura va functiona pe baza unui regulament de functionare, în cadrul acestuia urmand a fi stabilite zonele de interes, de competenta, structura organizatorica, modul de conducere si functionare, precum si toate celelalte detalii cu caracter administrativ. Aceste aspecte vor fi analizate si dezbatute în cadrul urmatoarei întalniri.

'In decurs de 10 zile, pana la urmatoarea întalnire, toti reprezentantii participanti au fost invitati sa prezinte în scris cate o informare oficiala care sa contina o scurta prezentare a principalelor problematici cu care se confrunta minoritatea pe care o reprezinta. Acestea vor fi centralizate, urmand a se realiza de comun acord o prioritizare a lor, precum si analizarea tuturor aspectelor', a declarat Nicolae Robu. . Initiativa crearii acestui for îi apartine presedintelui UDMR Timis, Halasz Francisc.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1368 (s) | 44 queries | Mysql time :0.006661 (s)