News Flash:

Eveniment unic în peisajul liric din regiune

Cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului de operă și operetă în aer liber, în Parcul Rozelor din Timișoara

22 August 2023
269 Vizualizari | 0 Comentarii


Opera Națională Română din Timișoara păstrează tradiția organizării evenimentelor în Parcul Rozelor și aduce în atenția publicului cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului de Operă și Operetă în aer liber, un eveniment unic în peisajul liric regional.

Ediția din acest an a Festivalului de Operă și Operetă va avea loc între 25 și 27 august 2023 la Teatrul de Vară din Parcul Rozelor și va oferi trei serate speciale însoțite de muzică de operă și operetă. Scopul acestui festival este să prezinte unele dintre cele mai cunoscute creații ale interpretării artistice, oferind publicului din Timișoara ocazia de a se întâlni în aer liber cu artiști și opere semnificative pentru dezvoltarea genului în acest moment.

Festivalul se va deschide pe 25 august 2023 cu opera "AIDA" de Giuseppe Verdi, interpretată în limba italiană și tradusă în română și engleză. Dirijorul invitat pentru acest spectacol este maestrul David Crescenzi. Soprana Lăcrimioara Cristescu va da viață personajului Aida, iar tenorul Teodor Ilincăi va interpreta rolul lui Radames. Mezzosoprana Gabriela Toader va fi în pielea personajului Amneris, iar baritonul Șerban Vasile va fi Amonasro. Distribuția va mai include soliști precum Gelu Dobrea, Marius Goșa, Vasile Bădescu și Diana Chirilă, precum și ansamblul de balet și orchestra Operei Naționale Române din Timișoara.

Seara următoare, pe 26 august 2023, va avea loc opereta "VĂDUVA VESELĂ" de Franz Lehár, cu maestrul Ciprian Teodorașcu la pupitrul dirijoral. Distribuția acestui spectacol va include nume precum Narcisa Brumar, Bogdan Zahariea, Crina Vezentan, Cristian Bălășescu și alții. Participă orchestra, corul și ansamblul de balet ale Operei Naționale Române din Timișoara.

Ultima seară a festivalului, pe 27 august 2023, va aduce opera "LA TRAVIATA" de Giuseppe Verdi, cu participarea tenorului invitat Eusebiu Huțan, soprana Paula Iancic și baritonul George Proca în rolurile principale. Spectacolul va avea conducerea muzicală a lui Mihnea Ignat și va fi susținut de ansamblul artistic și orchestra Operei Naționale Române din Timișoara.

Evenimentul este susținut financiar de Ministerul Culturii și Consiliul Județean Timiș prin programul TimCultura 2023, în parteneriat cu Casa de Cultură a Municipiului Timișoara. Intrarea la toate spectacolele este gratuită. În caz de vreme nefavorabilă, spectacolele vor avea loc în sala Operei timișorene.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1145 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005443 (s)