News Flash:

Are autobuze electrice, dar caută combustibil

STPT este în căutarea de furnizor de combustibil necesar pentru funcționarea vehiculelor din dotare

21 August 2023
195 Vizualizari | 0 Comentarii

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) a inițiat o nouă licitație pentru achiziționarea de combustibil, necesar pentru operaționalizarea vehiculelor din flota sa. Un aspect interesant este faptul că, chiar dacă o parte semnificativă din flota de autobuze a societății s-a transformat în vehicule electrice, volumul de combustibil cerut este același ca anul precedent.

În caietul de sarcini al licitației, STPT a inclus cerința ca furnizorul de combustibil, care va opera pe baza de carduri, să furnizeze rapoarte detaliate privind consumul fiecărui mijloc de transport în comun, inclusiv consumul pe suta de kilometri.

Conform detaliilor din caietul de sarcini, STPT solicită un volum de 2,9 milioane de litri de motorină EURO 5 și 40.000 de litri de benzină. Valoarea oferită pentru această cantitate este de 19,8 milioane de lei, comparativ cu suma de 22 de milioane de lei din anul precedent, semnalând astfel o scădere a prețurilor carburanților.

Cerințele pentru participarea la licitație sunt precis definite și selective. Furnizarea de carburant se va face prin intermediul unor carduri personalizate, asociate cu numerele de înmatriculare ale autovehiculelor și protejate de coduri PIN. Furnizorul trebuie să dispună de un sistem de monitorizare în timp real, care să permită beneficiarului să verifice în orice moment cantitatea de carburant achiziționată și numărul de kilometri parcurși de la ultima alimentare, atât pentru fiecare tip de autovehicul în parte, cât și pentru întreaga flotă auto.

Deosebit de important, în cazul în care beneficiarul întârzie cu plata facturii, furnizorul nu va bloca cardurile, ci va aplica penalizări.

Prin intermediul acestui nou contract, STPT dorește să impună furnizorului de carburant implementarea unui sistem de monitorizare a comportamentului șoferilor. Amintim că Primăria Timișoara a inițiat o campanie amplă pentru a reduce consumul de carburant al vehiculelor de transport în comun, prin montarea de sisteme GPS și sisteme de protecție la punctele de alimentare. Această inițiativă a stârnit un scandal, fiind acuzată de șoferi că îi învinovățește injust de furt.

Prin acest nou contract, furnizorul de carburanți va fi obligat să ofere un sistem de monitorizare care să genereze cel puțin următoarele rapoarte: raport de facturare emisă, raport de tranzacții pe fiecare vehicul (numărul cardului, numărul autovehiculului, kilometrajul, stația, data și ora, tipul de combustibil, sumă, cantitatea alimentată), raport de consum real (litri/100 km) pentru fiecare vehicul în parte și consum mediu pe model (litri/100 km), notificări pentru alimentare excesivă a rezervorului de benzină fără plumb pentru vehiculele cu motor cu aprindere prin scânteie.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1193 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005899 (s)