News Flash:

Legea a fost promulgată

Oricine distribuie imagini intime cu o persoană fără consimţământul ei riscă închisoarea

16 Iunie 2023
350 Vizualizari | 0 Comentarii

Distribuirea de imagini intime cu o persoană fără consimțământul acesteia este acum sancționată cu închisoarea în conformitate cu noua lege promulgată de președintele României, Klaus Iohannis. Potrivit acestei legi, oricine trimite sau dezvăluie imagini intime cu o persoană, fără acordul acesteia și în situația în care acest lucru poate aduce prejudicii imaginii persoanei respective, se expune riscului de a fi condamnat la închisoare pentru o perioadă cuprinsă între 6 luni și 3 ani.

„Divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, în orice mod, a unei imagini intime a unei persoane identificate sau identificabile după informaţiile furnizate, fără consimţământul persoanei înfăţişate, de natură să provoace acesteia o suferinţă psihică sau să aducă o atingere a imaginii sale, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă", prevede legea promulgată.

Cu toate acestea, conform noilor reglementări, există o excepție în cazul în care transmiterea acestor imagini ajută la prinderea unui infractor, situație în care fapta în sine nu constituie o infracțiune.

Legea a fost promulgată recent de către președintele Klaus Iohannis și a intrat deja în vigoare. Actul normativ are scopul de a completa articolul 226 din Legea nr. 286/2019 privind Codul penal.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1198 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007225 (s)