News Flash:

Ministrul Educaţie, Ligia Deca, a decis!

Probele de competenţă la Bacalaureat se amână cu două zile

9 Iunie 2023
341 Vizualizari | 0 Comentarii


Ligia Deca, Ministrul Educației, a luat o decizie de ultim moment pentru a asigura un final reușit al anului școlar. Probele de competență la Bacalaureat, programate inițial să înceapă luni, se vor amâna cu două zile. Aceasta este declarația recentă a Ministrului Educației, făcută după ședința de Guvern în care s-a adoptat memorandumul promis profesorilor în contextul grevei din învățământ.

„Având în vedere contextul actual, am semnat ordinul de ministru prin care, pentru clasele a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a pentru seral şi frecvenţă redusă, perioada de încheiere a situaţiei şcolare se prelungeşte până pe 13 iunie”, a transmis Ligia Deca.

Totodată, Deca a menționat că nu sunt necesare modificări pentru celelalte clase. Perioada de înscriere la examene va fi prelungită până la data de 13 iunie, iar probele de competență la Bacalaureat vor fi amânate cu două zile.

„În acest context, probele de competenţe din cadrul examenului de bacalaureat se vor susţine în perioada 14 – 23 iunie. În ceea ce privește probele scrise nu se impune în acest moment modificarea calendarului”, a mai transmis ministrul Educaţiei. 

Ministerul Educației anunță că a trimis spre publicare Ordinul ministrului Educației pentru modificarea și completarea Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar. Această modificare permite încheierea mediilor cu două note.

„Au fost integrate propunerile de modificare a proiectului supus consultării publice, astfel încât: în anul şcolar 2022-2023, numărul minim de calificative/note acordate elevului la o disciplină de studiu este de două. În anul şcolar 2022-2023, situaţia şcolară anuală a elevilor, pe clase, poate fi încheiată fără ca aceasta să fie validată de către consiliul profesoral din unitatea de învăţământ în şedinţa de încheiere a cursurilor şi fără ca acesta să aprobe raportul privind situaţia şcolară anuală", declară reprezentanţii ministerului.

Ministerul Educației transmite că modificările propuse oferă cadrul legal necesar pentru încheierea situației școlare a elevilor cu minimum două note/calificative de către profesorii care sunt în activitate în prezent sau care își reiau activitatea. Aceste modificări nu implică încheierea situației școlare de către conducerea unității școlare sau de către un alt cadru didactic în afara profesorului care preda la clasă.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1379 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005911 (s)