News Flash:

Se va întâmpla astăzi, 8 iunie

Se adoptă OUG de creștere a salariilor din sănătate și ordine publică

8 Iunie 2023
301 Vizualizari | 0 Comentarii


Potrivit stiripesurse.ro, Premierul Nicolae Ciucă a declarat că va fi adoptată astăzi o ordonanță de urgență pentru creșterea salariilor în domeniul sănătății și al ordinei publice. Această decizie vine în urma amenințării sindicaliștilor din sistemul sanitar de a declanșa o grevă de amploare similară celei din domeniul educației.

"Toate categoriile profesionale din sănătate, apărare și siguranță națională sau ordine publică vor fi soluționate pe baza Legii 153. Am creat această premisă ca pe baza discuțiilor care au loc la Ministerul Muncii să finalizăm legea salarizării. Aprobăm această OUG prin care vom face în așa fel încât toate categoriile profesionale să beneficieze de închiderea prevederilor Legii 153", a transmis premierul Nicolae Ciucă, în ședință de guvern.

Potrivit Ministerului Muncii, salariile de bază ale statisticienilor, registratorilor medicali, infirmierelor, brancardierilor și altor categorii de personal din sistemul de sănătate vor fi ajustate conform grilei salariale din 2022, începând din luna curentă, conform unui proiect de ordonanță publicat, conform informațiilor furnizate de Rador.

Aceeași prevedere se va aplica și pentru personalul din domeniul asistenței sociale, precum și pentru cel din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională. Inițiatorii proiectului subliniază că această măsură nu va avea un impact bugetar semnificativ care să afecteze obiectivele fiscale și bugetare pentru anul în curs. Aceasta va contribui la eliminarea inechităților salariale din sectorul sanitar și va permite acordarea de salarii adecvate în funcție de pregătirea și vechimea în muncă a personalului în cauză.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1124 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005011 (s)