News Flash:

Inflația a scăzut, nu și prețurile

Ce fac vânzătorii pentru a ascunde creșterea prețurilor

15 Iunie 2023
317 Vizualizari | 0 Comentarii

Vânzătorii încearcă să ascundă creșterea prețurilor, chiar dacă inflația a scăzut. Deși ar trebui să se înregistreze o scădere a prețurilor pe fondul diminuării inflației, nu se întâmplă asta.

Alimentele au înregistrat cea mai mare creștere a prețurilor, iar printre acestea, zahărul a cunoscut cea mai semnificativă majorare în ultimul an, cu peste 60%.

Prețurile untului, ouălor, fructelor și brânzei au înregistrat și ele creșteri considerabile, cu peste 30%, iar pâinea și carnea s-au scumpit cu 15% în ultimul an. Pentru a ascunde această majorare a prețurilor, vânzătorii au adoptat o metodă simplă, dar dificil de observat pentru cumpărători.

”Am putea începe cu pâinea. Chiar dacă preţul a rămas acelaşi, scade puţin gramajul. Un 10 grame. Se observă lucrul ăsta şi la produse lactate, la litrul de lapte, la sticluţa de kefir, iaurt. Dacă citim cu atenţie gramajul, dar este foarte greu să ne dăm seama”, a menționat Dragoș Frumosu, președintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară – SINDALIMENTA, citat de Observator TV.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1239 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007032 (s)