News Flash:

Orasul din Romania care intra pe harta nuclera a Europei. Nicolae Ciuca a anuntat unde vor sa construiasca americanii centrala nucleara

11 Martie 2022
2342 Vizualizari | 0 Comentarii
centrala nucleara

Nicolae Ciuca a avut, miercuri dimineata, in prima zi fara stare de alerta si fara restrictii, o intalnire cu reprezentantii Last Energy, din Statele Unite ale Americii. Compania se ocupa cu dezvoltarea de solutii pentru reactoare nucleare modulare de mici dimensiuni.

„In continuarea eforturilor de asigurare a independentei energetice a Romaniei, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciuca a avut o intrevedere cu reprezentantii Last Energy, o companie americana sustinuta de investitori implicati si in dezvoltarea proiectelor Space X.

Last Energy dezvolta solutii inovative pentru reactoarele nucleare modulare de mici dimensiuni (20 MWh putere instalata)”, a transmis GUvernul, intr-un comunicat de presa.

„In acest sens, in colaborare cu Regia Autonoma Tehnologii pentru Energia Nucleara (RATEN) urmeaza a fi realizat un proiect demostrativ pe platforma de la Mioveni, proiect complementar cu investitiile deja anuntate de Romania in domeniul nuclear”, se arata in comunicat.

„Exista posibilitatea ca, in doi ani de zile, impreuna cu Institutul de la Pitesti aceasta companie sa poata sa finalizeze un demonstrator care ulterior, va putea in functie de rezultate sa treaca la o productie mai mare incat sa ajungem la acel obiectiv pe care ni l-am propus – independenta energetica.

Pana atunci ne vom concentra pe masurile pe termen scurt pentru gestionarea efectelor crizei energetice”, a afirmat premierul, potrivit impact.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1183 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006187 (s)