News Flash:

Oficial! Primul caz de infectare cu tulpina Omicron raportat in Timis

7 Ianuarie 2022
440 Vizualizari | 0 Comentarii
omicron

Conform reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica Timis, in judet a fost confirmata oficial existenta unui caz de infectare cu tulpina Omicron a coronavirusului.
 
 
Pana joi, 6 ianuarie, in cel mai vestic judet al tarii a fost raportat un pacient infectat cu tulpina Omicron a coronavirusului, conform reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica Timis.

Potrivit aceleiasi surse, pacientul, de sex masculin, are 18 ani si istoric de calatorie in Italia. El a prezentat o forma usoara a bolii care nu a necesitat spitalizare.

Va reamintim, specialistii Institutului National de Sanatate Publica (INSP) estimeaza ca varful valului V al pandemiei va fi atins in luna februarie, mult mai repede decat in cazul valurilor anterioare, si aceasta pentru ca tulpina Omicron este foarte contagioasa.

Pana la data de 4 ianuarie 2021, INSP spune ca pe teritoriul Romaniei nu a fost inregistrat niciun deces cauzat de infectia cu tulpina Omicron.

In Timis, numarul infectarilor se dubleaza de la o zi la alta, ceea ce confirma transmiterea rapida a variantei Omicron.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1281 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005472 (s)