News Flash:

Peste 4.000 de litri de apa sfintita, de Boboteaza, la catedrala din Timisoara

5 Ianuarie 2022
403 Vizualizari | 0 Comentarii
Boboteaza

Joi, 6 ianuarie, de Boboteaza, credinciosii sunt asteptati la Catedrala Mitropolitana din Timisoara sa ia Aghiasma Mare. Peste 4.000 litri de apa sfintita vor fi distribuiti in sase puncte din lateralul lacasului mitropolitan.
 
 
Ca in fiecare an, de Boboteaza, la Catedrala Mitropolitana din Timisoara se va distribui apa sfintita – Aghiasma Mare. Conform lui Ionel Popescu, vicar eparhial la Arhiepiscopia Timisoarei si preot paroh la parohia Timisoara Iosefin, „Aghiasma Mare, peste 4.000 l, va fi distribuita in sase puncte din lateralul lacasului mitropolitan”.

Programul sarbatorii de Boboteaza:
Ora 8 – Slujba Utreniei;
Ora 9:30 – Sfanta Liturghie arhiereasca, oficiata de Parintele Mitropolit Ioan, impreuna cu preotii si diaconii catedralei;
Dupa Sfanta Liturghie este oficiata slujba de sfintire a apei, Agheasma Mare (in jurul orei 11:30 – 12).
Pe 6 ianuarie, credinciosii praznuiesc Botezul Domnului sau Boboteaza, care aminteste de botezul pe care l-a primit Iisus Hristos in apa Iordanului, de la Inaintemergatorul Ioan, cand Duhul Sfant a coborat asupra Sa in chip de porumbel, iar din cer s-a auzit Glasul Tatalui spunand: „Acesta este Fiul Meu cel iubit, intru Care am binevoit!”.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1402 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008879 (s)