News Flash:

Sprijinul financiar catre Colterm a depasit cu mult toate plafoanele legale. Avertismentul unui consilier local

5 Ianuarie 2022
373 Vizualizari | 0 Comentarii
Colterm

Radu Toanca sustine ca societatea de termoficare a Timisoarei se afla in pragul unui nou scandal deoarece „sprijinul financiar catre Colterm a depasit cu mult toate plafoanele legale, devenind Ajutor de Stat” intr-un mod ilegal. Reprezentantii PMT transmit ca tin legatura cu autoritatile nationale si europene pentru actualizarea acestui prag la preturile crescute de pe piata energiei.
 
 
Consilierul local Radu Toanca (PSD) intrevede un nou scandal legat de Colterm. De data aceasta unul referitor la depasirea plafonului de 15 milioane de euro, suma acordata de stat societatilor de termoficare pentru plata subventiilor.

„Administratia Fritz incalca – al doilea an consecutiv – legislatia nationala si europeana. Sprijinul financiar catre Colterm a depasit cu mult toate plafoanele legale, devenind Ajutor de Stat (ilegal). Amenda istorica incasata de administratia Fritz in anul 2021 pentru Colterm – pe care edilii incearca sa o paseze mediatic in carca fostei administratii […] va fi eclipsata in acest an, din punct de vedere al sumelor, de un nou scandal financiar imens, care va agata consecvent Timisoara pe harta scandalurilor nerespectarii legislatiei europene, de data aceasta nu in probleme de mediu, ci in domeniul schemei privind ajutorul de stat. Echipa «reformista» Fritz – Latcau – Creiveanu se pare ca si-a propus sa califice orasul nostru pentru Premiul «Zmeura de aur» in administratie si nu pentru Capitala Europeana a Culturii!”, a scris Radu Toanca, consilier local, pe Facebook.

Aceeasi sursa mentioneaza ca in Ordinul 1121/2014 privind Schema de Ajutor de Stat se „prevede o suma maxima anuala de 15 milioane de euro (circa 75 milioane de lei) pe care o pot primi, ca sprijin financiar, operatorii economici – inclusiv Colterm – din domeniul sistemului centralizat de termoficare. Depasirea acestui plafon anual devine Ajutor de Stat, fiind nevoie de o derogare din partea Comisiei Europene”.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1089 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005027 (s)