News Flash:

Cladirile monument ale orasului, inventariate de Primaria Timisoara si Directia pentru Cultura

7 Ianuarie 2022
439 Vizualizari | 0 Comentarii
cladiri istorice

Directia Judeteana pentru Cultura Timis (DJCT) si Primaria Timisoara vor semna un protocol de colaborare pentru „cladirile monumente istorice individuale si cladirile situate in ansambluri si situri istorice protejate, aflate in Timisoara”. DJCT va elabora un document care cuprinde „datele de identificare ale cladirii, obligatiile proprietarilor, date privind starea generala de conservare a cladirii”.
 
 
„Primaria Municipiului Timisoara si Directia Judeteana pentru Cultura Timis vor incheia un protocol de colaborare privind cladirile monumente istorice individuale si cladirile situate in ansambluri si situri istorice protejate, aflate in Timisoara”, transmit reprezentantii PMT.

Protocolul urmeaza sa fie supus aprobarii Consiliului Local Timisoara, in urmatoarea sedinta de plen. Directia Judeteana pentru Cultura Timis va elabora documentul „Obligatia privind folosinta monumentului istoric”, care va cuprinde:

date de identificare ale cladirii,
obligatiile proprietarilor,
date privind starea generala de conservare a cladirii.
Primaria Timisoara va oferi acces specialistilor directiei la imobilele pe care le are in proprietate sau administrare si va pune la dispozitie gratuit, documente relevante din arhiva institutiei.

„Reamintim proprietarilor de cladiri monument istoric ca pot beneficia de servicii de consultanta cu titlu gratuit, oferite de specialistii Biroului Reabilitare Cartiere Istorice si Monumente al Primariei Municipiului Timisoara, situat pe Stefan cel Mare nr. 2”, mai spun cei de la PMT.

Programul de lucru cu publicul este de luni pana vineri, intre 9 – 16. Programari se pot face la 0752 224 171 sau 0374 555 160 sau pe email: reabilitare.monumente•primariatm.ro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1538 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005929 (s)