News Flash:

O strada din Timisoara, reabilitata cu pavaj tactil pentru persoane cu dizabilitati

9 Iulie 2021
413 Vizualizari | 0 Comentarii
lucrari la strada

Primaria Timisoara cauta proiectant pentru amenajarea strazii Crizantemelor si ofera 57.000 de lei fara TVA. Proiectul trebuie finalizat in cel mult 45 de zile, iar oferte se primesc pana in 20 iulie. 

In proiectare se va tine seama si de proiectul de reabilitare a malurilor Begai si de reabilitarea Pasarelei pietonale Gelu, aflata la intersectia strazii Crizantemelor cu splaiul Tudor Vladimirescu, astfel incat realizarea trotuarelor si pistelor de biciclete din acest proiect sa asigure continuitatea cu pistele de traversare pe malul celalalt al Begai si cu cele existente de-a lungul canalului Bega. 

Strada Crizantemelor este situata intre strada Budai Deleanu si splaiul Tudor Vladimirescu si are 665 de metri.

Lucrarile vor cuprinde amenajarea drumului cu doua benzi de circulatie, amenajarea unor parcari intercalate cu aliniament de arbori, unde situatia permite, realizarea trotuarelor si acceselor la proprietati, amenajarea de piste pentru biciclete cu o latime de 1,5 m pe sens.

Proiectul va mai viza marcaje pentru persoane cu dizabilitati la fiecare trecere de pietoni: pavaj tactil, culori de contrast, avertizare sonor).

Se vor schimba si retelele, unde este cazul, si vor fi introduse cablurile aeriene in subteran.

„Se mai preconizeaza si suprainaltarea trecerilor pentru pietoni si a traversarilor pentru biciclete, unde este posibil, precum si un concept unitar de iluminat public, avandu-se in vedere o diferentiere a caracteristicilor luminii pentru zone carosabile, pietonale si de repaus si iluminarea cladirilor importante din spatiul public, acolo unde este posibil. Se va analiza si posibilitatea montarii unor bancute, rastele velo si cosuri de gunoi, dar si realizarea unei fantani racordata la reteaua de apa”, au precizat reprezentantii Primariei Timisoara.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1376 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006705 (s)