News Flash:

O asociere de firme din Turcia, singura interesata sa faca lotul 2 din Autostrada Lugoj-Deva. Oferta este in analiza

15 Februarie 2022
310 Vizualizari | 0 Comentarii
Lugoj Deva

Desi au fost interesate initial sase firme de realizarea lotului 2 din autostrada Lugoj-Deva, in faza finala a licitatiei a fost depusa o singura oferta. Este vorba despre o asociere de firme din Turcia.
 
 
Luni, 14 februarie 2022, a fost ultima zi in care firmele interesate au putut depune oferte pentru Etapa a II-a (Propuneri Tehnice si Propuneri Financiare) a licitatiei destinate segmentului lipsa de 9 km din autostrada A1, de la Margina la Holdea, care cuprinde si doua tuneluri pentru ursi. CNAIR analizeaza oferta.

„Pana la termenul limita, a fost depusa o singura oferta de catre: Asocierea Mapa Insaat Ve Ticaret A.S. – Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret A.S.. Comisia de Evaluare va analiza in aceasta etapa oferta depusa, respectiv Propunerea Tehnica si Propunerea Financiara in conformitate cu prevederile Documentatiei de atribuire si cu legislatia in vigoare in domeniul achizitiilor publice si cu respectarea termenelor legale privind evaluarea ofertelor”, transmite DRDP Timisoara.

Licitatia pentru realizarea tronsonului care face parte din lotul 2 al Autostrazii Lugoj-Deva a fost deblocata la inceputul anului 2022. CNAIR a asteptat oferte din partea a sase firme, insa nu a primit decat una.

Finantarea pentru aceasta bucata lipsa este asigurata prin Planul National de Redresare si Rezilienta. Valoarea contractului este de 1,62 miliarde de lei, cu TVA, adica aproape 330 de milioane de euro. Sunt 9,13 km de realizat, dintre care 2,13 reprezinta portiune de tunel. Termenul de finalizare prevazut este de 10 luni pentru proiectare si 28 de luni pentru executie.

Asociatia Pro Infrastructura, care monitorizeaza realizarea proiectelor de transport din tara, si-a exprimat nemultumirea fata de cum gestioneaza Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) situatia de pe lotul 2 al Autostrazii Lugoj-Deva. Acestia au sustinut ca cei de la CNAIR raspund „in bataie de joc” ofertantilor si nu au studii concrete de pe teren. Contactati de Tion, reprezentantii CNAIR au replicat ca asociatia abordeaza „teme trunchiate” si ca toate santierele sunt executate de profesionisti, conform caietelor de sarcini.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1345 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006409 (s)