News Flash:

Tragedie în Neamț

O adolescentă de 16 ani a murit, în judeţul Neamţ, după ce a consumat un drog de tip cristal

3 August 2023
264 Vizualizari | 0 Comentarii

O adolescentă în vârstă de 16 ani din județul Neamț a decedat după ce a consumat un drog de tip cristal. Ca urmare a acestui tragic eveniment, polițiștii au demarat o anchetă. Trei persoane au fost reținute în acest caz pentru trafic de droguri.

Inspectoratul de Poliție Județean Neamț a informat printr-un comunicat de presă că polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, în colaborare cu procurorii DIICOT Neamț, investighează trei indivizi pentru trafic de droguri de risc și mare risc, precum și deținerea de droguri de risc și mare risc în scopul consumului personal.

„La data de 31 iulie 2023, urmare a consumului unui drog de mare risc, având ca substanţă activă catinona, a fost înregistrat decesul unei persoane vătămate minore (16 ani). Din probatoriul administrat în cauză a reieşit a că victima ar fi consumat drogul de mare risc împreună cu una dintre persoanele cercetate, la domiciliul celei din urmă. În cursul urmăririi penale, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamţ, au prins în flagrant delict celelalte două persoane bănuite, care deţineau asupra lor diferite cantităţi de droguri”, se precizează în comunicatul de presă.

În urma investigațiilor, anchetatorii au concluzionat că acele persoane ar fi fost implicate în vânzarea drogului de tip cristal, consumat de adolescentă, iar conform examenului necroptic, acest drog a fost considerat cauza principală a intoxicației care a dus la decesul ei".

De asemenea, în urma cercetărilor la locul incidentului și perchezițiilor domiciliare, au fost găsite și ridicate peste 300 de grame de canabis, precum și cântare, grindere și mai multe obiecte care aveau urme de substanță 3-CMC.

Cei trei suspecți au fost reținuți pentru 24 de ore, iar propunerea de arestare preventivă a fost aprobată de Tribunalul Neamț.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1107 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005316 (s)