News Flash:

Mai rar așa ceva!

O femeie a terminat Medicina la peste 50 de ani, ca şefă de promoţie, alături de fiul ei

2 August 2023
260 Vizualizari | 0 Comentarii

La sfârșitul săptămânii trecute, o femeie în vârstă de 50 de ani a depus Jurământul lui Hipocrate la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași, alături de fiul său, care a absolvit aceeași universitate.

Loredana Budeș a fost șefa de promoție la Asistență de profilaxie stomatologică, din cadrul Facultății de Medicină Dentară. Ea a finalizat facultatea la peste 50 de ani, ca șefă de promoție, și a declarat că își va desfășura activitatea alături de soțul său, care este medic stomatolog.

”Acum 4 ani apăruse un zvon că o nouă secţie se va înfiinţa la UMF Iaşi, secţia de Asistenţă de profilaxie stomatologică. Soţul meu fiind medic stomatolog mi-a explicat în ce ar consta şi direcţia de dezvoltare în viitor a acestei specializări înspre profesia de igienist dentar. Informându-mă asupra acestei meserii, mi-am dat seama că e ceva ce mi-ar plăcea să fac, mai ales că îmi oferă posibilitatea să fac echipă medicală cu soţul meu în cabinetul de medicină stomatologică. Acum trei ani, când zvonul a devenit realitate şi secţia s-a înfiinţat cu adevărat alegerea UMF Iaşi a fost naturală, eu locuind în Iaşi”, a precizat Loredana de ce a ales Medicina.

În plus, ea deține și o licență în Biochimie. În același timp, fiul ei a studiat la UMF Iași, înscriindu-se la Medicină Generală, o alegere mai rar întâlnită.

Atât ea, cât și fiul său sunt foarte fericiți cu experiența pe care au avut-o și speră că determinarea lor va inspira și alte familii.

”Niciodată nu e prea târziu pentru a schimba ceva în viață”, a mai precizat Loredana Budeş.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1219 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004859 (s)