News Flash:

Prognozele s-au adeverit

53 localități din 22 județe afectate de fenomenele hidrometeorologice prognozate

27 Iulie 2023
295 Vizualizari | 0 Comentarii

Conform Departamentului pentru Situații de Urgență, s-au înregistrat efecte ale fenomenelor hidrometeorologice prognozate în 53 de localități din 22 de județe.

Pompierii și efectivele Ministerului Afacerilor Interne au intervenit în mai multe situații de urgență, inclusiv pentru evacuarea apei dintr-o anexă gospodărească, șapte beciuri, două subsoluri de bloc și două străzi. De asemenea, au fost degajate elemente de construcție, șase stâlpi și 117 copaci căzuți pe carosabil, autoturisme și imobile, provocând avarierea a nouă case, 16 blocuri și 18 autoturisme.

În județele Alba, Botoșani și Caraș-Severin s-au înregistrat efecte semnificative:

În Dimăcheni, județul Botoșani, două persoane (un bărbat de 51 de ani și o femeie de 46 de ani), adăpostite sub un copac, au fost lovite de trăsnet în data de 25 iulie și au fost declarate decedate.

În Gărâna, județul Caraș-Severin, un bărbat de 45 de ani, care se afla sub un copac, a fost lovit de trăsnet și a fost declarat decedat.

Pe DN 67C în localitatea Șugag, județul Alba, mai mulți copaci au căzut pe carosabil, blocând circulația și afectând 15 autoturisme, dintre care unul a fost lovit de un copac în cădere. În autoturism se aflau două persoane, dintre care una a fost declarată decedată, iar cealaltă a primit îngrijiri medicale la fața locului și a refuzat transportul la spital.

În județul Ilfov, un copac a căzut peste un autoturism în mișcare, rănind o persoană care a fost transportată la spital.

Traficul rutier a fost temporar afectat în șapte tronsoane de drum, inclusiv pe cinci drumuri naționale și două drumuri județene, din cauza copacilor și stâncilor căzute pe carosabil.

De asemenea, traficul feroviar a fost temporar blocat pe magistrala 202 între stațiile Crivadia și Merișor din județul Hunedoara și pe magistrala 400 între localitățile Voșlăbeni și Izvoru Mureșului din județul Harghita, din cauza copacilor căzuți pe calea ferată.

Autoritățile le reamintesc cetățenilor să acceseze platforma națională de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU, disponibilă gratuit pe App Store și Google Play, pentru a obține informații despre comportamentul adecvat în cazul producerii unor situații de urgență.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1160 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007594 (s)