News Flash:

Care e situația pe frontul din Ucraina?

Noul comandant-şef al armatei ucrainene, Oleksandr Sîrski, consideră situația de front una extrem de complexă și tensionată

15 Februarie 2024
100 Vizualizari | 0 Comentarii


Oleksandr Sîrski, noul comandant-șef al armatei ucrainene, a declarat că s-a deplasat în zonele cele mai tensionate de pe frontul estic, însoțit de ministrul apărării, Rustem Umerov. El a descris situația pe teren drept "extrem de complexă și tensionată", conform informațiilor furnizate de agenția AFP.

„Ocupanţii ruşi continuă să-şi intensifice eforturile şi depăşesc ca număr forţele ucrainene”, a afirmat Sîrski, în timp ce Ucraina face eforturi susținute să îşi reconsolideze rândurile armatei, iar ajutorul militar american de care ţara are nevoie pentru a face faţă ruşilor rămâne blocat.

„Facem tot ce ne stă în putinţă pentru a împiedica inamicul să avanseze pe teritoriul nostru şi pentru a ne menţine poziţiile”, a subliniat Sîrski. „Luăm toate măsurile posibile pentru a ne minimiza pierderile şi a salva viaţa soldaţilor noştri”, a mai spus el.


Armata ucraineană a anunțat că a distrus o navă de război rusă în apele de sud ale peninsulei Crimeea din Marea Neagră, această peninsulă fiind anexată de Rusia în 2014.

„Forţele armate ucrainene, împreună cu unităţi ale serviciilor de informaţii militare, au distrus o mare navă de debarcare, «Ţezar Kunikov»”, a anunţat statul major al armatei ucrainene.


La rândul său, serviciul de informații al armatei ucrainene a comunicat că a folosit dronele marine ucrainene Magura V5 pentru a ataca nava aflată în apropierea orașului de coastă Alupka și a provocat „găuri critice” pe partea sa stângă, determinând începerea scufundării sale.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1240 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005800 (s)