News Flash:

Sumă record alocată pentru apărare!

Germania a notificat NATO că va aloca cel puţin 2% din PIB pentru apărare

14 Februarie 2024
97 Vizualizari | 0 Comentarii


Pentru prima dată în ultimele trei decenii, Germania a notificat NATO că planifică să aloce cheltuieli pentru apărare în valoare de cel puţin 2% din Produsul Intern Brut (PIB) al său, conform informațiilor furnizate de agenția DPA.

Guvernul german a anunțat că a alocat o sumă echivalentă cu 73,41 miliarde de dolari pentru cheltuieli de apărare în anul curent. Această sumă reprezintă un record absolut pentru Germania și va reprezenta 2,01% din PIB-ul țării, conform estimărilor actuale ale NATO.

Potrivit documentelor din arhivele NATO, ultima dată când Germania a alocat 2% din PIB pentru apărare a fost în 1992. În perioada Războiului Rece, cheltuielile pentru apărare erau de obicei de peste 3% din PIB.

Majorarea cheltuielilor pentru apărare ale statelor membre NATO va fi discutată joi, în cadrul unei reuniuni a miniștrilor apărării, la sediul NATO din Bruxelles. Se estimează că aproximativ 20 dintre cele 31 de state membre ale Alianței vor atinge nivelul de 2% din PIB alocat pentru bugetul apărării în acest an.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1270 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005695 (s)