News Flash:

Decizie fermă a Parlamentului European!

Eva Kaili, fosta vicepreședinte a Parlamentului European, a rămas fără imunitate

7 Februarie 2024
113 Vizualizari | 0 Comentarii


Parlamentul European a decis să îi ridice imunitatea fostei vicepreședinte, Eva Kaili, deschizând astfel calea unei anchete privind presupusa implicare a acesteia într-un caz de fraudă care ar fi afectat bugetul UE, conform informațiilor furnizate de agenția Reuters.

Ancheta cu privire la presupusa fraudă este distinctă de scandalul de corupție, cunoscut sub numele de "Qatargate", în care este implicată și politicianul elen.

Raportul supus votului precizează că în dosarul de fraudă, Kaili este acuzată că ar fi cheltuit în mod fraudulos între 120.000 și 150.000 de euro din fondurile publice. Dacă va fi găsită vinovată, riscul ei este o pedeapsă de la 5 la 15 ani de închisoare conform legislației din Grecia.

Înaintea votului, biroul avocatului Evei Kaili, Spyros Pappas, a declarat că va iniția acțiuni legale în cazul ridicării imunității acesteia. Acesta a afirmat că ideea că Eva Kaili ar putea primi o pedeapsă cu închisoarea în funcție de rezultatul anchetei este "în această etapă destul de prematură și nefondată".

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1107 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005376 (s)