News Flash:

Finlanda a decis!

Frontiera Finlandei cu Rusia râmâne închisă până pe 14 aprilie

9 Februarie 2024
106 Vizualizari | 0 Comentarii


Guvernul finlandez a anunțat că va prelungi închiderea punctelor de trecere de la frontiera sa cu Rusia până pe 14 aprilie, conform Ministerului de Interne al Finlandei, citat de agenția Reuters.

Frontiera estică a Finlandei a fost închisă la sfârșitul anului trecut din cauza creșterii numărului de migranți care au sosit, inclusiv din Siria și Somalia. Autoritățile de la Helsinki au acuzat Rusia că ar fi îndreptat migranții spre această frontieră, însă Kremlinul respinge aceste acuzații.

Ministerul de Interne al Finlandei a subliniat că există dovezi care indică faptul că mai mulți migranți ar veni din Rusia în cazul în care guvernul ar decide să ridice restricțiile de la frontiere.

„Sunt cel puţin sute, dacă nu mii de migranţi lângă partea rusă a frontierei, care aşteaptă o oportunitate de a-şi continua drumul în Finlanda”, a afirmat ministrul de interne finlandez, Mari Rantanen.

În perioada august-decembrie a anului trecut, un total de 1.323 de solicitanți de azil au ajuns în Finlanda din partea Rusiei, conform autorității finlandeze de frontieră.

În luna ianuarie, autoritățile de frontieră au declarat că nu au reușit să localizeze aproximativ 160 de migranți și că, cel mai probabil, aceștia și-au continuat călătoria către alte țări europene.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1218 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006147 (s)