News Flash:

"Noua arhitectura estona", expozitie de arhitectura la Oradea

8 Octombrie 2013
1550 Vizualizari | 0 Comentarii

Ordinul Arhitectilor din Romania - Filiala Teritoriala Bihor va vernisa, marti, în premiera în Romania, o expozitie despre 'Noua arhitectura estona', organizata de catre Asociatia Arhitectilor din Estonia, fiind itinerata în Europa prin Institutul Eston din Ungaria, a declarat, pentru AGERPRES, secretarul executiv al OAR Bihor, Angela Lupsea.

'Ne bucuram ca prin parteneriatul transfrontalier între filialele arhitectilor din Bihor si Hajdu Bihar reusim sa aducem la Oradea expozitiile de arhitectura care sunt itinerate de capitala Budapesta, municipiul nostru fiind astfel singurul din tara care beneficiaza în plus de colaborarea cu alte tari,' a spus Angela Lupsea.

Expozitia 'Boom/Room - Noua arhitectura estona' ilustreaza, într-un format inedit, cu fotografii panoramice, cele mai bune realizari arhitecturale contemporane rezultate în perioada 2000-2008, cand Estonia a cunoscut o dezvoltare economica dinamica.

'Rezultatele exploziei arhitecturale, depasita deja, nu sunt doar cladiri anoste de birouri, supermarketuri si locuinte de catalog, ci între ele se gasesc creatii arhitecturale care merita atentie si care dialogheaza cu ambientul. Ele au fost selectate în functie de maretia ideii si calitatea executiei, de contextul cladirii, în sensul peisajului, al spatiului urban si al ambientului social,' se precizeaza într-un comunicat al OAR Bihor.

Expozitia 'Noua arhitectura estona' va putea fi vizitata la Oradea în perioada 8-25 octombrie, în spatiul Galeriei de Arte Vizuale. AGERPRES/


hajdu bihar budapesta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1341 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006616 (s)