News Flash:

În câteva luni, prețul lor a scăzut mult

S-au ieftinit roșiile de la Matca

6 Iulie 2023
321 Vizualizari | 0 Comentarii


Prețurile roșiilor de la Matca, județul Galați, au suferit o scădere semnificativă față de acum câteva luni.
 În urmă cu două luni, roșiile se vindeau la 17 lei pe kilogram, însă acum costă doar 50 de bani.
 Sorin Dragomir se numără printre legumicultorii din localitatea Matca. ”Nu se mai caută, deoarece e piața plină. Sunt foarte multe roșii. Se vând cu 50 de bani, 80 de bani și un leu kilogramul. Nu sunt nici cumpărători acum. La început au venit tiruri din Moldova, Ucraina, acum nu mai sunt. Ca să scăpăm de ele, să nu se strice marfa, vindem cu 10 lei baxul de 23 de kilograme”, a declarat fermierul Sorin Dragomir, conform România TV.


Cu toate acestea, în marile orașe, prețurile roșiilor ajung să varieze între 6 și 10 lei. Diferența dintre prețul de la fermă și cel de pe piață este încasată de intermediari. ”Toată lumea trebuie să trăiască. Noi ne bucurăm că avem cui vinde marfa, că altfel am rămâne cu ea pe piață. Fără intermediari nu știu dacă am putea rezista, în condițiile actuale”, a precizat producătorul.

Pentru Matca, o soluție ar fi înființarea unei unități de depozitare a roșiilor în condiții de răcire.

”Un astfel de centru ar însemna să avem unde depozita legumele, pe perioada caniculei, pentru ca ele să nu se strice și să le aruncăm la gunoi. Acum, de exemplu, este invazie de roșii în piața din Matca. Nu le mai cumpără nimeni. Un kilogram de roșii se vinde cu un leu kilogramul, poate chiar și mai puțin. În alți ani era piața plină cu castraveți… Tone de castraveți ajungeau la groapa de gunoi, deoarece nu-i cumpăra nimeni”, a afirmat Giani Filimon.

În localitatea Matca, din județul Galați, există peste patru mii de producători agricoli, o mie de hectare de solarii și două mii de hectare cultivate în câmp.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005068 (s)