News Flash:

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie

A început investigarea companiilor care emit şi comercializează tichete

7 Iulie 2023
324 Vizualizari | 0 Comentarii

Joi, Consiliul Concurenței a anunțat că a demarat o investigație cu privire la posibila încălcare a regulilor de către companiile Edenred România, Sodexo Pass România și Up România în domeniul emiterii și comercializării de tichete.

„Autoritatea de concurenţă are indicii că firmele Edenred România, Sodexo Pass România şi Up România şi-ar fi coordonat comportamentele în cadrul anumitor licitaţii la care au participat, precum şi la stabilirea nivelului comisioanelor de rambursare a tichetelor percepute de la magazinele afiliate. Astfel, există suspiciuni că cele trei companii s-ar fi înţeles să fixeze preţurile de vânzare şi cumpărare şi alte condiţii de comercializare a tichetelor, dar şi să îşi împartă piaţa serviciilor de emitere şi comercializare a acestora”, se precizează într-un comunicat al Consiliului Concurenţei.

În cadrul acestei investigații, Consiliul Concurenței a efectuat inspecții neanunțate la sediile companiilor vizate, precum și la sediul Asociației Profesionale a Emitenților de Tichete și al Asociației Consiliul Emitenților Români de Tichete Electronice.

Aceste inspecții neanunțate sunt autorizate de Curtea de Apel București și sunt justificate de necesitatea obținerii tuturor informațiilor și documentelor necesare pentru clarificarea posibilelor practici anticoncurențiale analizate. Efectuarea acestora nu presupune o prejudecată cu privire la vinovăția companiilor, conform reprezentanților autorității de concurență.

În cazul în care Consiliul Concurenței constată încălcarea regulilor de concurență, companiile implicate se expun la amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care colaborează cu autoritatea de concurență în cadrul programului de clemență pot beneficia de imunitate la amendă sau de reduceri semnificative ale amenzilor.

Legea concurenței interzice orice înțelegeri între companii și practici concertate care limitează, restricționează sau distorsionează concurența pe piața românească, precizează autoritatea de concurență.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1128 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005879 (s)