News Flash:

Nevoie de sange pentru Timis si Ucraina. Program prelungit la Centrul de Transfuzie din Timisoara

1 Martie 2022
370 Vizualizari | 0 Comentarii
donare de sange

Centrul Regional de Transfuzie Sanguina din Timisoara cere ajutorul pentru a asigura necesarul de sange pentru judetul Timis, dar si pentru Ucraina. Programul de recoltare a fost prelungit.
 
 
Prim-ministrul Romaniei a dispus ca Ministerul Apararii Nationale sa acorde la toate cele 11 spitale militare din subordine tratament si ajutor medical soldatilor ucraineni raniti in razboi, care ajung in tara noastra. Tot aici vor putea veni si civilii raniti sau cei care au nevoie de asistenta medicala.

De duminica, 27 februarie, Centrul de transfuzii sanguine al Directiei Medicale, care functioneaza la Bucuresti, in curtea Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central, este deschis pentru donare de sange in beneficiul militarilor raniti. Centrul va functiona in fiecare zi, intre orele 8-14, pentru toti cei care doresc sa doneze sange in acest scop. Donatorii vor fi asteptati in intervalele orare precizate, la intrarea din Calea Plevnei nr. 134. Puteti dona sange si la Timisoara.

„In acest sens, facem un apel pentru fiecare dintre voi de a fi solidari cu cetatenii ucraineni aflati in suferinta si va indemnam sa donati sange”, transmit reprezentantii Spitalului Clinic Militar de Urgenta „Dr. Victor Popescu”, Timisoara.

In Timisoara, donarea de sange se face la Centrul Regional de Transfuzie Sanguina, strada Martir Marius Ciopec 1. Este nevoie de donatori pentru a asigura necesarul de sange pentru judetul Timis, dar si pentru Ucraina.

„Necesarul zilnic este de 100-120 de donatori”
„Avem nevoie de sange in fiecare zi! Necesarul zilnic este de 100-120 de donatori. Deoarece suntem inca in pandemie de Covid, iar incidenta este crescuta, trebuie sa respectam distantarea, dezinfectia, masurarea temperaturii, etc. Toate acestea limiteaza accesul simultan, in Centrul de Transfuzie Sanguina, a unui numar de maxim 15 -20 donatori / ora”, transmit cei de la Centrul Regional de Transfuzie Sanguina Timisoara.

Va puteti programa online, fie prin BlooDoChallenge sau prin Donorium.

„Am prelungit programul de recoltare pana la 17:30. De asemenea, va rugam sa respectati cele 3 reguli: sa veniti odihniti, hidratati cu minimum 0,5 litri apa, ceai, chiar si o cafea si sa mancati un mic dejun sau un pranz usor, sarac in grasimi”, mai spun cei de la Centrul de Transfuzie.

Puteti consulta >AICI criteriile de calificare pentru donare (stomatologie, microchirurgie, tatuaje, boli infectioase etc). Daca donati dupa orele pranzului, sa nu mancati grasimi, ci doar alimente usoare.

Alocati 1-2 ore pentru a salva o viata! Programul de donare este de la 7:30 pana la 17:30.


aici
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1219 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005414 (s)