News Flash:

Lucrurile se misca incet pe santierul Centurii Timisoara Sud. Nu au fost asfaltate segmente noi in 2022

28 Februarie 2022
350 Vizualizari | 0 Comentarii
drum in lucru

La finalul anului 2021, Centura Timisoara Sud era gata in proportie de 46%. Ar trebui sa fie finalizata pana in decembrie 2022. Muncitorii au revenit pe teren din ianuarie, dar nu au mai asfaltat noi sectoare.
 
 
Conform ultimelor actualizari de pe teren transmise de DRDP Timisoara, Centura Timisoara Sud se aproprie incet-incet de 50% din lucrari finalizate. Nu au mai fost segmente asfaltate de la inceputul anului.

„In cursul lunii februarie, antreprenorul de pe santierul variantei de ocolire Timisoara Sud (VOTS) s-a axat pe realizarea structurii viitorului pasaj din zona Freidorf, unde este kilometrul 0 al centurii. Pe primul kilometru al acestui sector se va amenaja un sens giratoriu intre VOTS, str. Paul Morand si un acces la unitatile economice din zona industriala, precum si un pasaj peste drumul judetean dintre Timisoara si Sanmihaiu Roman. Alte lucrari executate pe santier in ultima perioada: relocari de retele de medie tensiune in zona Rudicica – Mosnita Noua, relocare de retele de telecomunicatii, precum si retele de apa si canal, lucrari la terasamente, umpluturi de pamant la viitorul nod rutier cu DN – 6 Calea Lugojului”, transmit reprezentantii DRDP Timisoara.

Lucrarile pe santierul Centurii Timisoara Sud au demarat, teoretic, in 25 martie 2020, cand a fost semnat ordinul de incepere. Intr-un an si trei luni de santier s-au facut doar 27,4% din lucrari, iar reprezentantii CNAIR au recunoscut ca acestea sunt intarziate din cauza „slabei mobilizari a constructorului”. Conform contractului, centura trebuie sa fie gata in 24 de luni, iar reprezentantii DRDP anunta ca termenul final este acum ultima luna a anului 2022.

Centura Timisoara Sud este proiectata sa lege iesirea din Timisoara de pe Calea Lugojului cu cea spre Utvin, Sanmihaiu Roman, prin Chisoda, Giroc, Mosnita si Ghiroda, prin doua benzi. Centura va avea 26 de kilometri. De proiect si executie se ocupa firma Tirrena Scavi Spa, iar valoarea contractului depaseste 60 de milioane de euro. Dupa ce va fi gata si aceasta centura, mai ramane de realizat tronsonul dintre iesirea spre Utvin si Calea Aradului, prin Sacalaz. Odata construita, centura de sud a orasului va avea o garantie de zece ani.

Probleme urgente ar fi in zona de intersectie a viitoarei centuri cu drumul Mosnita Noua, care provoaca blocaje. Si Ministrul Transporturilor si Infrastructurii Sorin Grindeanu s-a declarat nemultumit de stadiul si evolutia lucrarilor.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1156 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007928 (s)