News Flash:

Nereguli gasite la constructia drumului spre cetatea dacica Sarmizegetusa Regia

15 Aprilie 2017
966 Vizualizari | 0 Comentarii
drum Sarmizegetusa Regia
Constructorul care a executat pe fonduri europene modernizarea drumului judetean dintre localitatea Costesti si cetatea dacica Sarmizegetusa Regia, din Muntii Orastiei, nu a respectat intocmai prevederile din proiect, motiv pentru Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE) a transmis Consiliului Judetean (CJ) Hunedoara ca nu va deconta lucrari in valoare de peste 2 milioane de lei. 
Presedintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca institutia pe care o conduce va depune o contestatie la procesul-verbal incheiat de reprezentantii MDRAPFE, iar daca lucrarile vor fi considerate, in continuare, ca neeligibile, urmeaza sa se stabileasca cine va plati sumele nedecontate. 
"Ministerul (...) a transmis un proces-verbal de constatare a unor nereguli si de stabilire a unor creante bugetare, prin care se considera ca neeligibile lucrari care privesc executarea gabioanelor in valoare de 2,016 milioane lei. Consiliul Judetean Hunedoara a contestat concluziile procesului-verbal de constatare a neregulilor si de stabilire a creantelor bugetare. Contestatia urmeaza a fi analizata, ea va fi transmisa MDRAPFE si, dupa ce va fi analiza aceasta contestatie vom vorbi, la subiect, cine si cat plateste din cele 2,016 milioane lei, cat reprezinta valoarea in discutie pentru lucrurile pe care le-a constatat comisia pe acest drum, cum ca respectivele gabioane nu au fost executate conform proiectului", a spus Mircea Bobora. 

Gabioanele sunt constructii executate din plasa de sarma, sub forma unui cos, care sunt umplute apoi cu piatra, pietris si pamant, rolul acestora fiind sa protejeze de eroziune malurile unui curs de apa. Potrivit presedintelui CJ Hunedoara, principala observatie referitoare la constructia gabioanelor de pe drumul spre cetatea Sarmizegetusa Regia se refera la faptul ca acestea au fost realizate din piatra de rau si nu din piatra de cariera concasata. 
Modernizarea drumului dintre localitatea Costesti si cetatea Sarmizegetusa Regia a inceput in luna august 2015 si a costat 18,2 milioane lei, fonduri obtinute in cadrul Programului Operational Regional POR 2007-2013. 
Drumul judetean are o lungime de 19 kilometri si a fost deschis traficului la sfarsitul lunii mai 2016. In luna august 2016, din cauza unei furtuni puternice din Muntii Orastiei, carosabilul a fost rupt de torenti in mai multe locuri. 
Drumul a fost reparat si este circulabil, insa autoritatile judetene au comandat o expertiza tehnica Universitatii Tehnice din Timisoara, din care a rezultat ca degradarea acestuia s-a produs "exclusiv" din cauza calamitatilor naturale. AGERPRES

gabioanele
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1139 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005014 (s)