News Flash:

Orasele Timisoara, Arad, Resita si Deva reabiliteaza transportul in comun cu bani europeni

14 Aprilie 2017
1009 Vizualizari | 0 Comentarii
tramvai armonia
Orasele Timisoara, Arad, Resita si Deva au la dispozitie 150 de milioane de euro, alocate de Uniunea Europeana prin axa prioritara 4 a Regio-Programului Operational Regional 2014-2020, primarii celor patru orase propunandu-si sa cheltuiasca bani pe reabilitarea transportului public.
Directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Vest, Sorin Maxim, a declarat, joi, ca cele 150 de milioane de euro au fost impartite intre Timisoara, Arad, Resita si Deva, care sunt municipii resedinta de judet. Timisoara are la dispozitie cei mai multi bani.
„In cadrul Programului Operational Regional urmeaza abordarea de a finanta orasele ca motor al dezvoltarii inteligente. Avem aceasta axa 4, care aloca o mare parte din suma pentru zona de dezvoltare urbana, respectiv celor patru municipii resedinta de judet, cu precizarea ca si celelalte orase sunt eligibile, doar ca ele sunt in alta axa de finantare. Aici discutam de 150 de milioane de euro pe axa 4, impartite intre cele patru orase. Aceasta alocare intre cele patru orase este facuta pe o formula care are la baza ca jumatate din bani sunt impartiti in mod egal, iar diferenta de 75 de milioane de euro e impartita in functie de populatia municipiului”, a precizat Sorin Maxim.
Astfel, Timisoara are la dispozitie aproape 56 de milioane de euro, Arad – 39 milioane euro, Resita – 29 milioane euro si Deva – 27 milioane euro.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1299 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006769 (s)