News Flash:

Retras din conducerea SRI, Florian Coldea este colaborator la Academia Nationala de Informatii

13 Aprilie 2017
961 Vizualizari | 0 Comentarii
florian coldea
Florian Coldea, fostul prim-adjunct al SRI, colaboreaza in prezent cu Academia Nationala de Informatii ”Mihai Viteazul”, in diferite programe de pregatire, au declarat pentru MEDAFAX reprezentantii Biroului de Presa al SRI. Coldea a fost trecut in rezerva dupa dezvaluirile lui Sebastian Ghita.
"Domnul general locotenent Florian Coldea este cadru militar in rezerva al Serviciului Roman de Informatii. In prezent, acesta colaboreaza, in temeiul prevederilor legale, cu Academia Nationala de Informatii ”Mihai Viteazul”, in diferite programe de pregatire/instruire", au declarat pentru MEDIAFAX reprezentantii Biroului de Presa al SRI.
Pe 17 ianuarie, SRI anunta ca Florian Coldea a cerut trecerea in rezerva, decizia fiind luata chiar daca verificarile demarate in urma dezvaluirilor lui Sebastian Ghita au aratat ca nu a incalcat legea, SRI propunand repunerea in functie.
"Mentionam ca s-a desfasurat o investigatie complexa, minutioasa, cu privire la toate afirmatiile din mass-media din ultima perioada, fiind analizate aspectele vizate. Persoanele verificate au oferit tot sprijinul, au prezentat documentele necesare si au raspuns complet tuturor intrebarilor. In concluzia raportului, prezentat intr-o sedinta a Biroului Executiv al SRI, comisia speciala a precizat ca din activitatea domnului Coldea, supusa verificarii, nu au rezultat elemente care sa se constituie in incalcari ale legii sau normelor interne in vigoare. Dupa prezentarea raportului, Biroul Executiv a decis repunerea in functie a domnului general-locotenent Florian Coldea. In cadrul aceleiasi sedinte, Prim-adjunctul Directorului a solicitat Directorului SRI, domnul Eduard Hellvig, eliberarea din functie si punerea la dispozitia si nevoile institutiei, dupa aproape 12 ani de cand exercita aceasta functie. Prim-adjunctul Directorului a prezentat motive ce tin de demnitatea si onoarea militara si de riscul afectarii grave a activitatii institutiei", a transmis atunci SRI.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1140 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005511 (s)