News Flash:

Timpark se extinde

Încă 30 de străzi din oraș vor beneficia de sistemul de parcare cu plată Timpark

28 Aprilie 2023
306 Vizualizari | 0 Comentarii

Primăria Timișoara vrea să extindă sistemul de parcare cu plată Timpark pe încă 30 de străzi din oraș. Această propunere este în prezent în consultare publică timp de 30 de zile, după care va fi trimisă Consiliului Local pentru aprobare ca proiect de hotărâre. Nu a fost făcut niciun anunț public despre acest lucru, ceea ce o face o măsură nepopulară, în plus față de majorarea taxelor și impozitelor și creșterea prețului la gigacalorie, care au fost deja implementate în acest an.

Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice în Municipiul Timișoara - TIMPARK, a anunțat într-un comunicat că va modifica și completa Regulamentul de funcționare a sistemului de parcare a autovehiculelor în Municipiul Timișoara - Timpark, aprobat prin H.C.L. nr. 20/25.01.2022 și modificat prin H.C.L. nr. 204/24.05.2022.

În esență, se va modifica Regulamentul TIMPARK și se va crește numărul de străzi care vor fi incluse în sistemul de plată. Cea mai importantă noutate este modificarea Anexei 2 - Lista străzilor pe care se aplică sistemul de parcare, Anexei 3 - Definirea zonelor tarifare, Anexei 5 - Subzone tarifare și Anexei 6 - Harta, care fac parte integrantă din H.C.L. nr. 20/25.01.2022, cu anexele corespunzătoare la prezenta hotărâre, astfel încât mai multe străzi din Timișoara vor fi incluse în sistemul de plată al parcării Timpark.

Aceste străzi sunt:
1 Decembrie 1918
B-dul Mareșal Alexandru Averescu
Azuga
Nicolae Boboc
Aleea Tiberiu Brediceanu
Arhitect Marcu Duiliu
Dunărea
Eneas
Martir Alexandru Ferkel-Șuteu
Mareșal Ferdinand Foch - zonă verde cu tarif progresiv
Traian Grozăvescu
Martir Herman Sporer
Nicolae Ilieșu
Independenței
Intrarea Iorgovanului
Dumitru Kiriac
Intrarea Zoltan Kodaly
Lacului
Lalelelor
Dr. Mitropolit Vasile Lăzărescu
Măcin
Meziad
Alexandru Miletici
Ioachim Miloia
Ioan Rusu Șirianu
Salcâmilor
Ștrandului
Transilvania
Calea Stan Vidrighin

În plus, se va modifica și nivelul tarifului de parcare pentru staționarea autocarelor în parcarea amenajată pe strada Ștrandului din Municipiul Timișoara. Tariful va fi următorul: 3 euro/12 ore (fără TVA) pentru plata prin intermediul telefoniei mobile prin SMS și 15 lei/12 ore (cu TVA inclus) pentru plata prin intermediul telefoniei mobile online, utilizând un card bancar.

Abonamentele de tip "Rezident", achiziționate de utilizatorii sistemului de parcare Timpark, rămân valabile și oferă avantajul de a putea staționa în zona de domiciliu/rezidență la un preț mult mai mic decât cel al abonamentelor simple pentru aceeași zonă.

De exemplu, un abonament de tip "Rezident" pentru zonele Roșie, Galbenă și Albastră costă 0,44 lei/zi, 0,36 lei/zi și, respectiv, 0,28 lei/zi, în timp ce un abonament simplu pentru aceleași zone costă 1,80 lei/zi, 1,44 lei/zi și, respectiv, 1,08 lei/zi.

Propunerea de modificare a Regulamentului este supusă consultării publice timp de 30 de zile lucrătoare și urmează să fie aprobată de Consiliul Local al Municipiului Timișoara.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1184 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006262 (s)