News Flash:

Atenție, timișoreni!

În Timișoara va avea loc o nouă acțiune de dezinsecție pentru combaterea țânțarilor

27 Iunie 2023
243 Vizualizari | 0 Comentarii

În perioada 30 iunie - 7 iulie 2023, în Timișoara va avea loc o nouă acțiune terestră de dezinsecție în vederea combaterii țânțarilor și larvelor acestora, pe teritoriul public al municipiului. Programul de dezinsecție se va desfășura în intervalul orar 21:00 - 06:00, cu condiția să fie îndeplinite cerințele meteo adecvate.

”Rugăm cetăţenii să evite să treacă sau să stea în zona de acţiune a utilajelor în timp ce acestea pulverizează soluţii de combatere a ţânţarilor şi larvelor acestora, pentru a evita eventualele incidente neplăcute”, a anunțat Primăria Timișoara.

Crescătorii de albine sunt rugați să ia toate măsurile necesare pentru a proteja albinele în perioada menționată, inclusiv prin mutarea stupilor în afara zonei de dezinsecție. În cazul nerespectării acestor măsuri preventive, Primăria Municipiului Timișoara și prestatorul de servicii nu își asumă nicio responsabilitate.

Aceasta reprezintă a doua acțiune de dezinsecție efectuată de Primăria Timișoara, după cea din începutul lunii mai 2023. Activitățile de dezinsecție acoperă o suprafață de 10.354.000 mp, incluzând străzi, parcuri, locuri de joacă, bălți și perdele forestiere.

Prestatorul autorizat pentru aceste lucrări este Coral Impex SRL, cu care Primăria a încheiat un contract. Produsele utilizate sunt: Cymina Plus, care conține cipermetrin și este destinat combaterii țânțarilor adulți, și Vectobac WG, care conține Bacillus thuringiensis subsp. israelensis și este folosit pentru combaterea larvelor. Ambele substanțe se încadrează în Grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), Tip 18 (insecticide, acaricide și produse pentru combaterea artropodelor), fiind avizate de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății și înregistrate în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană. Personalul care desfășoară aceste activități este calificat și autorizat conform legislației în vigoare și este echipat corespunzător pentru protecție.

Atât autoritățile locale și instituțiile publice, cât și agenții economici și cetățenii au obligația de a efectua activități de deratizare și dezinsecție în spațiile pe care le dețin sau le administrează. Nerespectarea acestor obligații este sancționată cu amenzi cuprinse între 500 și 1.000 de lei pentru persoanele fizice și între 1.000 și 2.500 de lei pentru persoanele juridice, conform HCL nr. 371/30.10.2007 privind constatarea și sancționarea contravențiilor pe teritoriul Municipiului Timișoara, modificată și completată.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1151 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005157 (s)