News Flash:

O nouă victorie

Municipalitatea timișoreană, succes în primă instanță contra uneia dintre bazele aflate pe malul Begăi

26 Iunie 2023
213 Vizualizari | 0 Comentarii


Municipalitatea din Timișoara transmite a obținut o nouă victorie în primă instanță contra unei baze situate pe malul Begăi. Primăria a solicitat demolarea construcțiilor existente pe terenul aparținând Electrometal, dar societățile care desfășurau activități comerciale au contestat decizia.

Tribunalul Timiș a respins cererile de suspendare formulate de SC H-Doc Resort SRL și Seven Club Management SRL, considerându-le neîntemeiate. Aceste societăți au primit măsuri de demolare a construcțiilor care ocupau domeniul public.

Potrivit primăriei, aceste construcții ocupau un teren care a fost încredințat în folosință către Electrometal SA, iar firmele în cauză desfășurau activități comerciale fără a deține aviz de funcționare. Suprafața totală afectată este de peste 2000 de metri pătrați și se află pe bd. Vasile Pârvan, nr. 5.

”Dispoziția emisă de primarul municipiului Timișoara vizează desființarea lucrărilor executate nelegal, fără autorizație de construire obținută în prealabil, dar și construcțiile al căror regim juridic nu a fost stabilit printr-o hotărâre judecătorească. La sfârșitul lunii aprilie, primarul Dominic Fritz a emis dispoziții de demolare în 7 cazuri în care firme ocupă ilegal terenuri publice. Primăria Timișoara a început în 2022 o analiză a situației terenurilor de pe malul Begăi și zona Stadion, pentru a elucida situațiile raportate de-a lungul timpului despre proprietatea acestora. În urma unui proces minuțios de documentare, a reieșit că peste 55.000 de metri pătrați, evaluați la 22 de milioane de euro, care aparțin domeniului public al municipiului Timișoara, au fost ocupați ilegal zeci de ani de diverse firme care au deschise localuri pe terenul Primăriei”, transmit cei de la Primăria Timișoara.

Până în acest moment, municipalitatea a fost victorioasă în primă instanță și împotriva reprezentanților Terasei "Boss" și a celor de la No Name. În cazul acestora, au fost dispuse măsuri de demolare a construcțiilor ilegale care ocupau domeniul public.

Primăria Municipiului Timișoara are în plan amenajarea unui Coridor de Agrement Urban Bega pe acele terenuri. Acest coridor va include zone verzi, terenuri de sport și zone de relaxare.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1164 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006617 (s)