News Flash:

Ce spun meteorologii

S-a emis un cod galben de vreme rea în Timiș, pentru perioada 16-17 iunie

16 Iunie 2023
273 Vizualizari | 0 Comentarii

În Timiș, la final de săptămână, se prognozează ploi și instabilitate atmosferică. Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vreme rea pentru perioada 16-17 iunie. Conform informațiilor furnizate de ANM, se așteaptă ploi, intensificări ale vântului și posibile căderi de grindină în această perioadă.

„În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în Crișana, nordul Banatului, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Moldovei și estul Olteniei. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp”, anunță cei de la ANM.

Meteorologii avertizează că vremea va rămâne în general instabilă și în următoarele zile.

În plus, în județele Mehedinți, Caraș-Severin și în zona montană a județelor Gorj și Hunedoara se află sub avertizare cod roșu de ploi torențiale până sâmbătă, ora 12:00.

„În județele Mehedinți, Caraș-Severin și zona de munte a județelor Gorj și Hunedoara, vor fi averse torențiale și abundente. În intervale scurte de timp și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 50…70 l/mp și izolat vor depăși 80 l/mp”, menționează meteorologii de la ANM.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1290 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005919 (s)