News Flash:

Se va fluidiza traficul în orașul de pe Bega

Timișoara va avea o nouă arteră de legătură, cu patru benzi

19 Iunie 2023
255 Vizualizari | 0 Comentarii


În Timișoara se va construi o nouă arteră rutieră cu patru benzi, care va contribui la fluidizarea traficului. Această stradă va completa inelul IV de circulație și se va întinde între Calea Buziașului și malul stâng al Begăi.

Primăria a anunțat că a finalizat studiul de fezabilitate pentru această nouă arteră. Proiectul vizează amenajarea tronsonului care lipsea în inelul IV de circulație și va fi prezentat și supus dezbaterii consilierilor locali. Aceștia vor analiza și aproba indicatorii tehnico-economici, precum și studiul de fezabilitate în cadrul următoarei ședințe. Această inițiativă face parte din planurile de modernizare a infrastructurii rutiere din Timișoara.

„Completarea și închiderea Inelului 4 este cheia fluidizării traficului în oraș, împreună cu realizarea centurii, lucrare în sarcina Ministerului Transporturilor. În ultimii doi ani, am finalizat deja o parte din Inelul 4 Nord, segmentul Măcin-Constructorilor-Imbroane, lucrare apreciată atât de locuitorii din zonă, cât și cei din Dumbrăvița. Am finalizat șantierul de pe Prezan-Venus, precum și extinderea și modernizarea Căii Buziașului. Acestea sunt lucrări strâns legate de viitorul tronson. Porțiunea de 7 km dintre Calea Buziașului și malul stâng al Canalului Bega va închide Inelul 4 în zona de sud-est a orașul. În latura vestică a Timișoarei, lucrăm la Pasajul Solventul, am avansat în partea de proiectare la Podul Solventul și am contractat serviciile de proiectare pentru continuarea străzii Gării, respectiv Noua Radială Vest. Gândim strategic traseele de deplasare în oraș, pentru că sunt proiecte care vor influența dezvoltarea Timișoarei în următoarele decenii”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Conform informațiilor furnizate de reprezentanții Primăriei Timișoara, inelul IV de circulație va fi amenajat ca o arteră de legătură de categoria a II-a. Această arteră va fi formată din patru benzi de circulație, două benzi pe sens, iar lățimea părții carosabile va fi de 14 metri. De o parte și de alta a părții carosabile vor fi amenajate trotuare cu o lățime de 2,5 metri.

Proiectul include și piste de biciclete cu o lățime de un metru, amplasate pe ambele părți ale arterei, pentru a facilita deplasarea bicicliștilor. Între piste și partea carosabilă se va amenaja o zonă verde.

Aceste planuri de amenajare a inelului IV de circulație evidențiază preocuparea autorităților locale pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere, ținând cont de nevoile și siguranța tuturor participanților la trafic, inclusiv a pietonilor și bicicliștilor.

„Inelul IV va prelua traficul greu și de tranzit între principalele intrări în oraș și zonele de locuințe din zona centrală a Timișoarei, respectiv principalele platforme industriale ale orașului. Amenajarea Inelului IV va fluidiza traficul în oraș și, implicit, va contribui la reducerea poluării mediului înconjurător. Traseul Inelului IV este amplasat parțial pe domeniul public al orașului, prin urmare, pentru realizarea investiției sunt necesare exproprieri pentru terenurile proprietate privată afectate de traseul drumului”, a transmis Primăria Timișoara.

Proiectul se estimează că va avea o durată de implementare de trei ani. Valoarea estimată a investiției pentru acest obiectiv se apropie de 191 milioane de lei, incluzând TVA-ul.

„Primăria Timișoara se află în acest moment în căutarea unei surse de finanțare la nivel național, nu doar pentru acest proiect, ci pentru închiderea completă a Inelului IV”, a precizat instituția.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1166 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006639 (s)