News Flash:

Bine de știut!

În perioada 7-8 iunie, are loc la Timișoara o nouă ediție a Simpozionului internațional de EtnoArheologie

6 Iunie 2024
72 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto expressdebanat ro

Cercetători din țară și străinătate se vor reuni la Timișoara pentru a-și prezenta proiectele de etnoarheologie din Banat și Transilvania. Noua ediție a Simpozionului Internațional de Etnoarheologie va avea loc pe 7 și 8 iunie, la Timișoara. Evenimentul este coordonat de profesorul Gheorghe Lazarovici, unul dintre pionierii cercetărilor arheologice din țară.

La simpozion vor participa arheologi, etnografi, astronomi, lingviști, fizicieni, antropologi și alți cercetători din țară și din străinătate. Deschiderea simpozionului va avea loc vineri, 7 iunie, de la ora 11:00, în sala Rotonda a Facultății de Istorie (str. Oituz nr. 4).

„Simpozionul își propune să reunească studii deosebit de importante din ultimii 30 de ani, care deschid o nouă perspectivă asupra interdisciplinarității arheologice. Comunicările prezentate sunt o sinteză a unei munci asidue din partea cercetătorilor de renume și valorifică bogatul patrimoniu arheologic/etnografic al spațiului românesc, axându-se pe proiecte complexe de etnoarheologie – Munţii Banatului, etnoarheologia zonelor înalte din Banat şi Transilvania, etnoarheologia zonelor înalte din Transilvania”, au declarat reprezentanții Muzeului Satului Bănățean din Timișoara.

Simpozionul este rezultatul unei colaborări între Universitatea de Vest Timișoara și Muzeul Satului Bănățean, fiind sprijinit financiar de Consiliul Județean Timiș.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1334 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007246 (s)