News Flash:

O veste bună!

La Cluj-Napoca se construiește primului Centru de cercetare în inteligență artificială din România

27 Mai 2024
117 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto renasterea ro

La Cluj-Napoca se va construi primul Centru de Cercetare în Inteligență Artificială construit de la zero în România.

„Inovare și tehnologii avansate la Cluj-Napoca: Astăzi am pus piatra de temelie a primului Centru de cercetare în inteligență artificială, construit de la zero, din România! Prin angajamentul său pentru excelență academică și inovație, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca își consolidează poziția de lider în cercetarea tehnologiilor avansate. Centrul de Inteligență Artificială va oferi studenților și cercetătorilor resurse de ultimă generație și șansa de a lucra la proiecte cu impact global. Colaborările de prestigiu, cum este cea cu Lockheed Martin, companie de top în domeniile aerospațial, tehnologic și militar, va fi un mare avantaj pentru noi”, transmite ministrul Bogdan Ivan.

Conform acestuia, inteligența artificială constituie viitorul tehnologiei și va revoluționa modul în care „trăim și muncim. De la automatizarea proceselor de afaceri până la îmbunătățirea serviciilor publice și crearea de soluții personalizate pentru cetățeni și companii, posibilitățile sunt nelimitate. Centrul de Inteligență Artificială de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca va fi un catalizator pentru aceste schimbări, pregătind generațiile viitoare de inovatori și lideri în tehnologie”.

Cluj-Napoca este locul unde se găsesc peste 1.200 de companii din domeniul IT, asigurând astfel locuri de muncă pentru zeci de mii de specialiști.

„Ecosistemul tehnologic vibrant și colaborarea strânsă dintre sectorul privat și cel academic transformă Clujul într-un adevărat hub de inovație, iar evenimentul de astăzi este o dovadă a acestui lucru”.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1398 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004768 (s)