News Flash:

Decizie administrativă a Primăriei Timișoara

Municipalitatea timișoreană va realiza fuzionarea mai multor unități școlare aflate în administrarea sa

11 Ianuarie 2024
126 Vizualizari | 0 Comentarii

Primăria Timișoara a anunțat că va realiza fuzionarea între mai multe școli din oraș. Decizia este una administrativă și a fost avizată de Inspectoratul Școlar Județean Timiș. Noul plan va trebui aprobat de Consiliul Local.

“Modificările sunt de ordin administrativ și vin în urma aprobării noii Legi a învățământului preuniversitar. Concret, pentru Municipiul Timișoara, noile prevederi legislative determină fuzionarea prin absorbție a unor unități de învățământ. Școala Gimnazială „Dimitrie Leonida” va fi preluată de către Școala Gimnazială nr. 19 „Avram Iancu” și Școala Gimnazială „Rudolf  Walter” va fi preluată de Liceul Teoretic „William Shakespeare”. Elevii nu vor fi mutați, ci vor învăța în aceleași spații”, potrivit PMT. 

Deciziile au fost luate în urma consultării cu Inspectoratul școlar.

„Este vorba de o reorganizare administrativă, iar elevii școlilor vizate vor învăța în aceleași spații ca până acum. La Timișoara ne dorim o educație de calitate și de aceea am purtat un dialog constant, atât cu Inspectoratul Școlar, cât și cu directorii școlilor vizate. Noua lege ne cere foarte clar să nu avem unități școlare cu personalitate juridică cu mai puțin de 300 de copii. Suntem parteneri în acest proces și facem tot ce putem ca să ne asigurăm că elevii și părinții nu vor fi afectați negativ de tranziție”, transmite primarul Dominic Fritz.

Legea nr. 198/2023 privind învățământul preuniversitar a eliminat criteriul nevoilor locale pentru înființarea de unități de învățământ cu personalitate juridică. Ca urmare, pentru anul școlar 2024-2025, unele unități de învățământ din România vor fi reorganizate.

În conformitate cu procedura legală, primăriile sunt responsabile pentru a propune reorganizarea unităților de învățământ. Aceste propuneri trebuie avizate de inspectoratele școlare județene și aprobate de consiliile locale.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1137 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005949 (s)