News Flash:

Capii unei comunei din Caras-Severin, trimisi in judecata

9 Noiembrie 2016
1242 Vizualizari | 0 Comentarii
comuna Domasnea
Primarul si viceprimarul comunei Domasnea din judetul Caras-Severin au fost trimisi in judecata intr-un dosar privind obtinerea frauduloasa de fonduri europene, potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). 
Procurorii DNA arata ca Petru Lorint, la data faptelor primar al comunei Domasnea, este acuzat de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, in forma continuata, fals intelectual si uz de fals. 
Petru Benghia, la data faptelor viceprimar al comunei Domasnea, a fost deferit justitiei pentru complicitate la infractiunea de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, savarsita in forma continuata. 
De aceeasi infractiune mai sunt acuzati Zarie Benghia si Ioan Romanu, in timp ce Cornelia Closan, la data faptelor bibliotecar la Primaria Domasnea, a fost trimisa in judecata pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata si participatie improprie la aceeasi infractiune. 
"In perioada 2013-2014, inculpatul Lorint Petru, in calitate de primar al comunei Domasnea (...) si imputernicit al Consiliului Local Domasnea, beneficiind de ajutorul celorlalti inculpati, a depus la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) mai multe documente false sau inexacte in vederea acordarii sprijinului financiar, in cadrul schemei de plata unica pe suprafata, pentru un teren de 418,90 ha, reprezentand pajisti alpine. O parte din aceste documente atestau in mod neadevarat faptul ca pentru suprafetele respective au fost efectuate lucrari de intretinere/curatire de catre Primaria Domasnea in regie proprie, cu angajati ai institutiei, dar si cu beneficiari ai ajutorului social", se arata in comunicatul DNA. 
Procurorii au apreciat ca primarul, procedand in acest mod, a obtinut pe nedrept fonduri nerambursabile din bugetul general al Uniunii Europene in valoare de peste 550.000 de lei, suma cu care APIA s-a constituit parte civila in cadrul procesului penal. 
"Pentru a zadarnici aflarea adevarului in prezenta cauza penala, la data de 5 septembrie 2015, inculpatul Lorint Petru, in aceeasi calitate, a emis o adresa cu continut fals privind situatia persoanele beneficiare de ajutor social care ar fi trebuit sa participe la efectuarea presupuselor lucrari de intretinere/curatire a pajistilor alpine precum si situatiile lunare, in format olograf si tehnoredactat, cu activitatile in concret realizate", se mai mentioneaza in comunicat. 
Anchetatorii au constatat ca adresa respectiva a avut la baza un registru intocmit in fals, in cursul lunii august 2015, de catre Cornelia Closan, lucru care era cunoscut si de primar. 
Cornelia Closan mai este acuzata ca a determinat cu intentie un numar de cinci persoane sa semneze fara vinovatie, in fals, registrul pentru evidenta lucrarilor de intretinere a pasunilor alpine. 
Procurorii au dispus masura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile si imobile ce apartin inculpatilor Zarie Benghia, Petru Benghia si Petru Lorint, iar dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Caras-Severin. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1288 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005607 (s)