News Flash:

Ministrul Transporturilor anunta ca autostrada Ploiesti-Brasov va fi gata „extrem de repede”: „E o oportunitate extraordinara"

1 Noiembrie 2017
953 Vizualizari | 0 Comentarii
autostrada nadlac arad
Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a anuntat, in debutul sedintei de Guvern de miercuri, ca experti ai ministerului si ai Bancii Mondiale se afla pe traseul autostrazii Ploiesti-Brasov pentru a identifica ”punctele nevralgice” care trebuie luate in considerare la elaborarea foii de parcurs.
Felix Stroe a precizat ca, dupa intalnirea de marti a premierului Mihai Tudose cu o delegatie a Bancii Mondiale, discutiile au continuat intre expertii BM si ministrii Transporturilor si Fondurilor Europene pentru a detalia implicarea Bancii Mondiale in construirea autostrazii Ploiesti-Brasov.
Primul pas a fost trimiterea unei echipe comune pe teren. ”In momentul de fata, echipa tehnica de la minister este pe traseu, vizioneaza punctele nevralgice de pe autostrada Bucuresti-Brasov, impreuna cu echipa tehnica de la Banca Mondiala (...) Dupa ce se intorc din teren, se face o foaie de parcurs foarte condensata si va rog respectuos, daca ne blocam pe undeva, sa-mi permiteti sa va informam imediat”, i-a spus ministrul Transporturilor premierului Tudose.
”Am credinta ca vom face repede aceasta autostrada, este o oportunitate extraordinara cu Banca Mondiala”, a adaugat Stroe.
Mihai Tudose i-a cerut ministrului sa continue vizitele si pe alte santiere de infrastructura, lucru pe care intentioneaza sa-l faca si premierul. ”Poate mai mergem si pe celelalte autostrazi. Vreau sa va anunt ca, incepand de astazi, o sa avem niste vizite pe santiere. Nu va spun nici dumneavoastra unde”, i-a spus Tudose lui Stroe.
Premierul Mihai Tudose s-a intalnit, marti, la Palatul Victoria, cu o delegatie a Bancii Mondiale care i-a adus la cunostinta ca institutia financiara a decis sa ofere asistenta in ceea ce priveste implementarea proiectului autostrazii Ploiesti-Brasov.
Delegatia Bancii Mondiale a fost condusa de catre Tatiana Proskuriakova, manager de tara, care l-a informat pe premierul Tudose de decizia luata de catre BM. ”Salutam decizia Bancii Mondiale de a sprijini modernizarea si dezvoltarea infrastructurii de transport din Romania, domeniu prioritar pentru Guvern. Dorim ca acest proiect de importanta strategica, finantat de Banca Mondiala, sa reprezinte inceputul unei schimbari de paradigma in zona investitiilor din infrastructura rutiera”, a declarat premierul Tudose.
Partile au discutat masurile necesare demararii proiectului convenindu-se infiintarea unui comitet de coordonare, la nivelul Secretariatului General Guvernului, condus de vicepremierul Ion Marcel Ciolacu, si o unitate de implementare a proiectului, la Ministerul Transporturilor, responsabila de componenta tehnica.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1138 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004907 (s)