News Flash:

O noua plangere facuta de Romica Parpalea impotriva lui Carmen Dan, la DIICOT

1 Noiembrie 2017
1023 Vizualizari | 0 Comentarii
carmen dan
Romica Parpalea, denuntatorul lui Liviu Dragnea in dosarul "Referendumul" si cel care in iulie a depus si o sesizare referitoare la legaturile dintre Tel Drum si liderul PSD, a facut miercuri o noua plangere impotriva ministrului Administratiei si Internelor, Carmen Dan, de aceasta data la DIICOT, unde cu o zi in urma Carmen Dan l-e reclamat pe el.
Parpalea a venit la DIICOT spunand ca depune o plangere impotriva ministrului Carmen Dan. El a sustinut ca in jurul acesteia a existat, in perioada in care era prefect de Teleorman, o grupare infractionala care se ocupa cu retrocedarile ilegale de terenuri in judet.
Parpalea a mai sustinut ca ancheta va dovedi ca inclusiv magistrati au fost implicati in aceste ilegalitati.
Cu o zi in urma, ministrul Internelor, Carmen Dan, a depus la DIICOT o plangere pentru denunt calomnios impotriva lui Romica Parpalea, dupa ce acesta facuse la DNA o plangere impotriva ei, acuzand-o de trafic de influenta si abuz in serviciu. Carmen Dan a sustinut ca nu il cunoaste pe Parpalea, ca acesta este doar un instrument si ca trebuie sa isi asume acuzatiile facute la adresa ei, care reprezinta un precedent periculos.
"Astazi, am depus o plangere penala pentru denunt calomnios impotriva domnului Romica Parpalea, luand in considerare ca sunt si alte aspecte de ordin penal. Ma refer la santaj, obstructionarea organelor judiciare, ma refer la un atac impotriva ordinii constitutionale si la grup infractional organizat. Vorbim de situatia reglementata de articolul 207 Cod de procedura penala, atunci cand prin santaj se urmareste de catre denuntator obtinerea unui interes nepatrimonial pentru sine sau pentru altii. Amintiti-va ca, foarte recent, acest personaj, pe treptele DNA, a declarat ca a facut un denunt impotriva mea, precizand ca as fi exercitat intr-o calitate detinuta anterior, aceea de prefect, anumite acte care presupun trafic de influenta, abuz in serviciu si presupus luare de mita. Acest personaj, pe treptele DNA a anuntat ca a depus denunt impotriva mea, precizand ca in calitate de prefect am facut trafic de influenta, abuz in serviciu si posibil luare de mita. Aceasta actiune a fost dupa ce in spatiul public a aparut informatia ca urmeaza ca ministrului Carmen Dan sa i se faca dosdar penal", a afirmat Dan.
Ea a sustinut, raspunzand unor intrebari ale jurnalistilor, ca a fost exploatata legatura sa cu liderul pSD, Liviu Dragnea si ca ea nu a negat niciodata acest lucru. "Evident ca sunt la pachet cu domnul Dragnea. (...) Amandoi suntem din Teleorman. Stiu ca sunt persoane care isi doresc ca acest judet sa fie radiat de pe harta Romaniei", a sustinut ministrul.
In 19 octombrie, Romica Parpalea, denuntatorul lui Dragnea in dosarul "Referendumul" si cel care in 20 iulie a depus o sesizare referitoare la legaturile dintre Tel Drum si Liviu Dragnea, s-a aflat la DNA pentru a oferi detalii in legatura cu acest dosar. El a anuntat ca a depus plangeri penale atat impotriva lui Liviu Dragnea, cat si impotriva lui Carmen Dan.
Referindu-se la privatizarea Tel Drum, el a declarat: "Dupa ce Consiliul Judetean a facut investitii foarte mari, domnul Dragnea, printr-o semnatura simpla, ca presedinte al Consiliului Judetean, a oferit aceasta societate puternica unui apropiat care era presedinte executiv la PSD, cu care eu am colaborat foarte bine".
Parpalea a afirmat ca a depus plangeri penale si impotriva lui Dragnea, dar si impotriva lui Carmen Dan, pe care o acuza de abuz in serviciu, trafic de influenta si luare de mita. News.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1252 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006616 (s)