News Flash:

Ministrul Toma Petcu: "Termocentrala Mintia a redus pierderile cu 60% fata de anul trecut"

1 Noiembrie 2017
914 Vizualizari | 0 Comentarii
termocentralelor Mintia
Termocentrala Mintia din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH) a reusit sa reduca pierderile cu peste 60% in primele noua luni ale acestui an, comparativ cu anul 2016, a declarat marti, la Deva, ministrul Energiei, Toma Petcu, in conditiile in care sucursala a inregistrat o crestere a productiei de energie electrica de cel putin 50%, aspect care s-a regasit si in incasarile sucursalei. 
"Mintia a produs, in acest an, cu cel putin 50% mai multa energie, comparativ cu anul anterior, ceea ce inseamna ca si incasarile la nivelul companiei, cel putin din partea termocentralei Mintia, au fost mai mari. Acest consum si aceasta productie permanenta, inclusiv pe perioada de vara, cand, de regula, nu prea era activitate, nu se prea producea energie electrica, a creat o presiune foarte mare pe stocurile de carbune si pe extractia de carbune. Atunci s-a luat decizia, la nivelul companiei, sa se declanseze o procedura de achizitie de carbune astfel incat sa putem sa asiguram stocurile pe timp de iarna", a spus ministrul Energiei. 
El a mentionat ca pentru asigurarea stocurilor de carbune pentru perioada de iarna ar fi nevoie de o achizitie de circa 30.000 de tone, alte cantitati suplimentare urmand sa fie asigurate in functie de necesarul de energie electrica din sezonul rece, cand consumul creste. 
Ministrul Energiei a mai spus ca pana la jumatatea lunii noiembrie este prevazut sa se incheie lucrarile de modernizare la grupul energetic numarul 3, in baza unei investitii in valoare de 12 milioane de lei. Functionarea grupului este importanta pentru sistemul energetic national, acesta fiind luat in calcul pentru perioada de iarna. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004968 (s)