News Flash:

Legea Colectiv, adoptata tacit de Senat. Cei care nu au autorizatii, obligati sa amplaseze panouri de instiintare

1 Noiembrie 2017
932 Vizualizari | 0 Comentarii
colectiv decese
Plenul Senatului a adoptat tacit propunerea legislativa privind apararea impotriva incendiilor prin care beneficiarii constructiilor vor fi obligati, pana la obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu, sa amplaseze deasupra intrarilor panouri de instiintare despre lipsa autorizatiei.
Senatul a adoptat tacit, luni, propunerea legislativa pentru completarea Legii 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor.
Propunerea legislativa, initiata de un grup de parlamentari preponderent PMP, dar sustinuta de membri ai tuturor partidelor, prevede ca, pana la obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu, beneficiarii investitiilor in constructii si amenajari publice vor avea obligatia de realizare si amplasare a unor panouri de instiintare in dreptul intrarilor in spatiile respective.
„In acest domeniu, normele juridice nu au fost suficiente pentru a preveni tragedii prin pierderea de vieti omenesti ca urmare a incendiilor, din punct de vedere statistic riscul de incendiu ramanand cel mai frecvent tip de risc care poate genera situatii de urgenta”, se arata in expunerea de motive.
Potrivit textului legislativ, panourile de instiintare vor avea urmatorul continut tiparit cu litere de tipar de culoare de avertizare galben, de minimum 10 cm pe fundal alb: „acest spatiu functioneaza fara autorizatie de securitate la incendiu”.
Nerespectarea obligatiei de realizare si amplasare a panourilor de instiintare in termen de 10 zile de la data intrarii in vigoare a legii se sanctioneaza cu amenda de la 20.000 de lei la 50.000 de lei, se mai arata in proiectul legislativ.
In cazul acestui proiect, Camera Deputatilor este for decizional.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1117 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005807 (s)