News Flash:

Maternitatea Radauti ramane inchisa din cauza noii infectii cu stafilococ auriu

10 Martie 2014
1195 Vizualizari | 0 Comentarii
Conducerea Spitalului municipal Rădăuți a decis prelungirea măsurii de suspendare a activității în maternitate, pentru luni și marți, din cauza noului episod de infecție nosocomială cu stafilococ auriu în urma căruia s-au îmbolnăvit nouă bebeluși, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava Suceava, Adrian Popescu. Totodată, el a spus că DSP Suceava a efectuat, luni, o nouă recoltare de probe microbiologice în urma dezinfecției terminale efectuată în perioada 6 — 9 martie. Au fost recoltate probe microbiologice — exudate nazoferingiene — de la tot personalul secțiilor de obstetrică-ginecologie și neonatologie.

Conducerea spitalului a prelungit decizia de autosuspendare a activității, în așteptarea rezultatelor testelor pentru o decizie finală.

Potrivit DSP Suceava, rezultatele probelor recoltate (teste suprafețe și tegumente) în data de 4 martie au fost parțial necorespunzăoare, indicând în continuare prezența microbului (stafilococ auriu) în mediul spitalicesc.

Actualul episod a totalizat un număr de nouă cazuri de infecție nosocomială, dintre care patru au fost internate pe Secția de chirurgie infantilă a Spitalului Județean (SJ) Suceava. Ultimul caz, internat în seara zilei de 5 martie, este singurul caz ce se mai află spitalizat.

Conducerea spitalului rădăuțean implementează toate recomandările făcute de specialiștii în domeniu, DSP Suceava monitorizând în continuare situația din această unitate sanitară.

DSP Suceava mai dispusese și pe 18 decembrie 2013 închiderea temporară a Maternității Rădăuți, după apariția unui focar de infecție intraspitalicească cu șase cazuri de nou-născuți care au contractat stafilococ auriu medicilino-rezistent. Maternitatea a fost redeschisă pe 6 ianuarie 2014, după ce rezultatele probelor de laborator recoltate din maternitatea rădăuțeană au fost corespunzătoare din punct de vedere microbiologic.

DSP Suceava a solicitat atunci Maternității Rădăuți, printre altele, să respecte cu strictețe prevederile privind dezinfecția, curățenia și sterilizarea, să raporteze eventualele cazuri de infecții intraspitalicești, iar în ceea ce privește personalul să facă periodic analize medicale specifice, să respecte regulile de igienă și să folosească în mod corect echipamentul de protecție.

Maternitatea Rădăuți s-a mutat în actuala locație pe 4 decembrie 2013, după ce clădirea a fost modernizată în cadrul unui program de reabilitare a maternităților finanțat de Banca Mondială.

La sfârșitul anchetei de anul trecut, prefectul de Suceava, Florin Sinescu, declara că s-au depistat în focar 19 cazuri de infecție, la 14 fiind necesară spitalizarea și că, în urma analizelor efectuate, din totalul celor 45 de angajați ai maternității, 22 de persoane au fost depistate ca fiind purtătoare de stafilococ auriu.

AGERPRES


popescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0988 (s) | 33 queries | Mysql time :0.041213 (s)